Tunç, Adalet komisyonu başkan vekilliğine seçildi

TBMM'de 27. Yasama Döneminde görev yapacak Komisyon üyeleri belirlendi.

MİLLETVEKİLİ TUNÇ TBMM ADALET KOMİSYONU BAŞKANVEKİLİ SEÇİLDİ

TBMM’de 27. Yasama Döneminde görev yapacak Komisyon üyeleri belirlendi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 2007 yılından buyana görev yaptığı ve Meclisin en yoğun çalışan ihtisas komisyonlarından olan Adalet Komisyonu’nda görev aldı ve komisyonun Başkanlık Divanı Seçimi gündemiyle yaptığı ilk toplantıda Başkan vekili seçildi.

Adalet Komisyonu Başkanlığına önceki dönemde de Komisyon Başkan vekili olarak görev yapan Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü seçilirken, Başkanvekilliğine Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  Komisyon Sözcülüğüne Konya Milletvekili Gülay Samancı, Katip Üyeliğe de Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur seçildiler.

Milletvekili Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “TBMM Adalet Komisyonu, hukuk inşa eden bir ihtisas komisyonudur. Üyelerinin tamamı yeni dönemde de hukukçulardan oluşmaktadır. Meclisin en önemli ve en yoğun çalışan ihtisas komisyonudur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile başlayan Güçlü Meclis döneminde Adalet Komisyonu’nun önemi daha da artmıştır. İnsan hak ve özgürlüklerini ilgilendiren Kanunlar başta olmak üzere kamu hukuku ve özel hukuku ilgilendiren tüm temel kanunların ve bu kanunlardaki değişiklik tekliflerinin görüşüleceği Adalet Komisyonu TBMM’nin en aktif çalışan Komisyonudur. Yeni yasama döneminde, Demokratik Hukuk Devletini daha da güçlendirecek, insan hak ve hürriyetlerini daha da genişletecek, terörle mücadeleyi daha etkin bir şekilde sürdürmemizi sağlayacak yasama çalışmalarına imza atmak için çalışacağız. Bize güvenen milletimizin güvenine layık olmak, güven veren bir Adalet sisteminin inşasına destek olmak dilek ve temennisiyle Adalet Komisyonu’nun yeni üyelerini ve Başkanlık divanına seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

Bakmadan Geçme