Tunç, Tümşehir ile ilgili ilk kez konuştu

Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan'dan Kozcağız'ın ilçe olmasına büyük destek...

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, ilçelik için muhtarlar ile Milletvekili Yılmaz Tunç’u kahvaltıda buluşturdu.
Karaman, Bütünşehir yasası kapsamında Kozcağız’ın ilçe olması için girişimlerine devam ediyor.
Kozcağız Belediye konuk evinde gerçekleşen programa, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan,İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun,Belediye Meclis üyeleri,Belde teşkilatı ve Kozcağıza bağlı köy muhtarları katıldı.
Muhtarları bir araya toplayan Belediye Başkanı Mustafa Karaman, yaptığı konuşmada, İlçelikle ilgili girişimlerini muhtarlarla paylaştı.
“İlçelik konusunda Kozcağız’ın konum ve nüfus öncelikli olarak, yaptığımız projeler ile Kozcağız’ın ilçe konumunda olduğunu, bunun gerçekleşmesi içinde var gücümüzle mücadele ediyoruz etmeye de devam edeceğiz. Milletvekilimiz Yılmaz Tunç, konuyu yakından takip ediyor, ayrıca Kozcağız ile ilgili detaylı bilgileri kapsayan dosyamızı geçtiğimiz günlerde Milletvekilimize teslim ettik. Kendisi de bu konuda hassas olduğunu, takip ettiğini belirtiyor. Bizler yine her alanda, platformda, toplantılarda İlçelik isteğimizi yinelemeye, konuyu takip edip elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah” dedi.
 
Muhtarları ile yapılan toplantıda söz alan Ak Parti Kozcağız Belde Başkanı Mürşit Açıkgöz, Bütünşehir yasasına göre Kozcağız’ın ilçe olup olmayacağı meselesini sordu.
 
YILMAZ TUNÇ, “KOZCAĞIZ’IN İLÇE OLMA ŞANSI YÜKSEK”
 
Kahvaltı Bütünşehir ile ilgili açıklamalarda bulunan Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, şöyle k onuştu;
“Bütünşehir konusu zaman zaman gündeme geliyor. 30 tane şu anda büyük şehrimiz var. 51 ilimizde özel idarelerin olduğu eski sitemin devam ettiği yönetim sistemi. Nüfusu 400 bin ya da 300 bini geçen illerin büyükşehir olması gibi bir çalışma var. Daha sonra bütün iller bütünşehir uygulamasına geçecek şeklinde basına yansıyan konuşmalar var. Bu konuyu Afyon toplantımızda sorduk ve şu cevabı aldık. İç işleri Bakanlığımız, Çevre Şehircilik bakanlığımız ve yerel yönetimler başkanlığımız bu konuda bir çalışma yapıyor. Henüz sona ermedi. Yani 51 ilin tamamı mı bütün şehir olacak, yoksa nüfusu 300 bini veya 400 bini geçen illerimiz mi bütün şehir olacağı konusunda çalışmalar henüz netleşmedi.
YANLIŞ PROPAGANDA YAPILIYOR

Eğer Bartın Bütün şehir olursa, şöyle yanlış bir propaganda var. İşte muhtarlıklar kalkacak deniyor. Muhtarlıklar kalkmayacak. Şu anda büyükşehirlerde muhtarlıklar kalktı mı, kalkmadı. Mahalle muhtarı olarak devam ediyor. Köydü adı mahalle oldu. Bütünşehir olduğunda köy ya da mahalle olması bir şey değiştirmiyor. Muhtarlıklar devam edecek. Bartın’da Bütünşehir olmasından korkan birileri var. Onlar muhtarlıklar kalkacak, belediyeler kalkacak deyip bir telaş oluşturmaya çalışıyorlar. Öyle bir telaşa gerek yok, muhtarlıklarımız devam edecek. Muhtar olmadan olmaz ki zaten. Muhtarlıkların kalkması gibi bir şey söz konusu değil. Bütün şehir olursa, büyük şehirlerde bazı beldeler kalkmış bazı beldeler ilçe olmuştu, Bartın’da böyle bir durum söz konusu  olursa Kozcağız’ın ilçe olma şansı daha da artmış olur. Böyle bir yeniden yapılanmada Kozcağız ilçeliğe yükselmiş olur. Böylelikle Kozcağız’a faydası olur. Kozcağız’ın ilçe olması bugünün gündemi değil. Bütün şehir konusu gündeme gelince Kozcağız ilçe hususu alevlenmiş oldu. Ama son zamanlarda şu var, 2 tane belde KHK ile ilçe oldu. İlçe yapılan Sultanhanı ülkemizin doğalgaz deposu olan bir beldemiz. Tuz gölünün hemen kenarında. Stratejik bir önemi var. Artvin’in Kemalpaşa beldesi de sarp sınır kapısında olan stratejik öneme sahip beldemiz.
Kozcağız’ın böyle bir özelliği yok ama büyük bir beldemiz. Nüfusu 7 bin ama köyleri ile baktığımız zaman 40 bine ulaşıyor. Dolayısıyla bir ilçeyi kaldıracak özellikte. Böyle bir fırsat olduğunda İnşallah Kozcağız’ı dahil ederiz. Kozcağız gibi 41 belde daha var. Böyle bir fırsat çıktığında Kozcağız’ın ilçe olması için takipçisiyiz. İlçe olmadık diye de kaybettiğimiz bir yatırım yok, her şeyi yapıyoruz. Sel tehlikesi vardı 2 tane baraj bitiyor artık. Duble yol yapılacak. Doğalgaz da geldiğinde Kozcağız’ın geleceği parlak. İnşallah o geleceği daha da kuvvetlendirmek istiyoruz” dedi.
ZEKİ ERDOĞAN ‘HASANKADI OLARAK KOZCAĞIZ’IN İLÇE OLMASINI DESTEKLİYORUZ’
Kahvaltı programında söz alan Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, yaptığı konuşmada Kozcağız’ın İlçe Olmayı hak ettiğini, Hasankadı beldesi olarak sonuna kadar destekliyoruz açıklamasında bulundu.
Muhtarlardan Tam Destek
Kozcağıza bağlı Muhtarlar söz isteyerek, Bütünşehir yasasında merak ettikleri soruları sorarken, Kozcağız’ın İlçe Olmasında muhtarlarında çok avantajı olduğunu, bunun için gerekirse Anakara’ya kadar gideriz şeklinde açıklamada bulundular.


 
 

Bakmadan Geçme