Trafikten çilek festivaline önemli açıklamalar

HAYATI KİTAP OLACAK
1999-2007 arasında iki dönem belediye başkanlığı, 2007-2019 arasında da 4 dönem milletvekilliği yapan ve 2024 seçimleriyle yeniden belediye başkanı olan Yalçınkaya hayatının bu dönemleriyle 1999 öncesinde Makine Mühendisleri Odası Başkanlığı, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ndeki çalışma hayatı ve onun öncesinde çocukluğunda ve gençliğinde hediyeli kader kısmet satışı, sinemada gazoz ve yiyecek satışı ve Hamam sokaktaki çay ocağı işletmeciliğini ve siyasi yaşamını da kapsayan anılarını bir kitapta toplamayı düşündüğünü de söyledi.
KADER KISMET
1955 doğumlu olan Yalçınkaya "60'lı, 70'li yıllarda babamın yanında postanede vatandaşların getirdiği asker mektuplarının zarflarının üzerini yazardım. Yine gönderi çuvallarının hazırlanmasında yardımcı olurdum. Bunların karşılığında para kazanırdım
Sonra o yıllarda 5 kuruşa kader kısmet diye kazı kazan benzeri içinde gofret, sakız veya başka şeylerden oluşan hediyeli satışlardan yaptım. Hamam sokakta şimdi Türkiye Ekonomi Bankasının (TEB) olduğu yerde çay ocağı işlettim. Mühendistim ama işim yoktu, çaycılık yaptım. Esnaflar 'mühendis bize üç çay' diye seslenirlerdi. Alpaslan Sineması'nda gazoz sattım. Film başladıktan sonra gelenlere el feneriyle yer gösterirdim, bunun karşılığında 25 kuruş kazanırdım. TTK'da işe başladım, Makine Mühendisleri Odası Başkanı oldum, yapı ve oto şov fuarları düzenledim. Ve sonra siyasete atıldım. İyi bir editör bulursam hayatımı kitaba dönüştürmek gibi bir düşüncem de var. Kitabımın ismi de 'kader kısmet' olacak" diye konuştu.