Temizlik Ateşi Yangına Neden Oldu

Bartın'ın Ulus ilçesinde yangın

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kadıköy Gürgencami mevkisinde arazide temizlik için yakılan ateş yangın çıkardı.
Yol kenarında bulunan çalılık alanda dikenleri ve otları temizlemek için yakılan ateş yangına neden oldu. Kontrolden çıkan ateş yol kenarında bulunan çalılık alanda yayıldı. Haber verilmesi üzerine Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler yangına müdahale için olay yerine ulaştı. Yangın kısa sürede söndürüldü. 
Yangın ihbarlarının birçoğu temizlik ateşi nedeniyle çıktığını ve vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmasını dile getiren ekipler anız ateş yakılmamasını istedi.
ANIZ YAKMAK YASAK
Anız yakılması durumunda; toprağın üst tabakasında verimliliği sağlayan mikroorganizmalar, anızla beraber yanmakta ve toprağı organik madde yönünden zenginleştiren bitki artıkları yok edilerek, üründe verim kaybına yol açıyor. 
Kontrol edilemeyen anız yangınları ormanlık alanlara sıçramakta, rüzgârın etkisiyle meskûn mahalleri tehdit edecek boyutlara ulaşarak yetişmesi yıllar süren binlerce ağacın telef olmasına sebep olmaktadır. Anız yakılması sonucu oluşan teknik, ekonomik ve sosyal nedenlerden anızların yakılmasının kesinlikle yasaktır. İhbar veya tespitle anız yaktığı belirlenen kişiler hakkında cezai müeyyideler uygulanıyor.  

Bakmadan Geçme