Telefon dolandırıcısına film gibi operasyon

Kaşıkçı cinayeti ve Fetö ile bağlantın var diyerek 10 bin Euro dolandırdı, başka birini dolandırırken yakalandı.

Telefonda vatandaşları dolandıran şahıs Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü Ekiplerinin titizi çalışması sonucunda başka bir vatandaşı dolandırmak üzere iken kıskıvrak yakalandı.

Bartın’da telefonla aradığı vatandaşları ismin Kaşıkçı cinayetinde geçiyor, Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndaki cinayetle ilgili görüntülerin var,  Fetö terör örgütü ile bağlantın var, Fetö terör örgütü kimliğini kullanıyor diyerek dolandıran şahıs Ankara’da yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Bartın’da76 yaşındaki yaşlı adam, kendisini telefonla arayarak korkutan dolandırıcıya, Bartın Cumhuriyet Meydanı civarında 10 bin Euro parasını elden teslim etti. Dolandırıldığını anlayan yaşlı adam polise gidip şikâyetçi oldu.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, şüpheli şahsın izini sürerek Ankara iline gittiğini ve Bartın’dan aldığı Euro’yu bir döviz bürosunda bozdurduğunu tespit ettiler. Nitelikli dolandırıcı dün Ankara’da yapılan operasyon neticesinde kıskıvrak yakalandı. Polisler tarafından yakalan Urfa doğumlu 28 yaşındaki M.B, Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir vatandaşa taksi hattını sattırdıklarını ve bu vatandaştan da elden 460 bin TL alacağı esnada polislerin kendisini yakaladığını İtiraf etti.

Bartın’da birçok vatandaşı telefonla arayan dolandırıcılar, polis ekiplerinin girişimleri sonucunda dolandırılmaktan kurtuldu. Vatandaşların dolandırıcı ile telefon konuşmaları saniye saniye kaydedildi.

Yakalandıktan sonra Bartın’a getirilen ve Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen nitelikli dolandırıcı M.B. mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolandırılan yaşlı adamın paraları kendisine iade edilirken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bakmadan Geçme