Taşımalı eğitimde sıkıntı

Çok sayıda ihbar geldi, çocuklarının okula gidemediğini belirten veliler duruma tepkili...

Bartın’da yeni eğitim-öğretim sezonu sorunlarla başladı.
Bartın’da taşımalı eğitim sisteminin her yıl olduğu gibi yine sorunlarla beraber başlamasına tepki gösteren bazı veliler çocuklarının 2 gündür okula gidemediğini belirterek soruna çözüm bulunmasını istediler.
Bu konuda ihbar hattımıza çok sayıda şikâyet geldi.
Bir öğrenci velisi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda serzenişte bulunarak, “Okullar açılalı 3 gün olmasına rağmen servis araçları çocuklarımızı almaya gelmiyor. Çocukların heyecanı okulun ilk günleri kayboldu, okuldan soğudular. Kendi imkânları ile gelenlerde ders yapmıyor. Şoförlerin ekonomik kavgasının suçunu neden çocuklarımız çeksin. Yetkililerden derhal bu soruna bir çözüm bulunmasını ve çocuklarımıza bunu reva görenlerden hesap sorulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
-Başka bir veli,  “ben Mugadalıyım, Gözpınar İlkokuluna giden 2 tane çocuğum var ve bu hafta hiç okula gidemediler, servis gelmiyor. Nedenini bilen yok, kiminle muhatap olacağız oda yok” diyerek mağduriyetini dile getirdi.
-Başka bir veli “ İki günden beri Gözpınar ilkokulunun servisleri öğrencileri almaya gelmiyor. Şahne köyü, Arıönü köyü ve Kalafatoğlu köyü hattının servisleri gelmiyor. iki günden beri çocuklar evdeler, okula gidemiyorlar. Buna bir çare bulunmasını istiyoruz” diyerek yetkililere seslendi.
-Başka bir veli, Ulugeçit ilkokuluna giden çocuğunun servis gelmediği için daha okula başlayamadığını belirti.
-Başka bir veli, “çocuklar 3 gündür okula hasret kaldı.  Gözpınar köyünde plakasız bir araç dolaşıyor. Bunu da gündeme getirin” diyerek yaşanan sıkıntıyı ortaya koydu.

Bunun yanında velilerden gelen mesajlarda Eskihamidiye, Akağaç, Çakırkadı, Çakırömerağa, Hacıosmanoğlu, Kızılelma, Akıncılar, Yeğenli, Karahüseyinli, Sütlüce, Şahne, Uğurlar, Küçükkızılkum, Ahmetpaşa, Mamak köylerinde de taşımalı eğitim konusunda sıkıntı yaşandığını belirtildi.
Bartın’da köylerde yaşanan taşımalı eğitim sıkıntısının giderilmesi bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme