Sürücüler dikkat, trafikte öncelik yayanın!

Bartın'da 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' kampanyası kapsamında tüm yaya geçitlerinde uygulama yapıldı.

2019’u “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan eden İçişleri Bakanlığının ülke genelinde aynı anda başlattığı “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” uygulaması Bartın’da da gerçekleştirildi.

Trafikte yaya önceliğiyle ilgili hem vatandaşları hem de sürücüleri bilinçlendirmek amacıyla yapılan uygulama kapsamında il genelinde toplamda 136 yaya geçidinde 378 personel görev aldı.

Uygulamaya katılan Bartın Valisi Sinan Güner, bu uygulamayla birlikte buna benzer uygulamaların yıl boyunca devam edeceğini söyledi. Karayolları Trafik Kanununda yapılan düzenlemeyle trafikte yayalara öncelik tanımayan sürücülere 488 TL para cezası kesilecek.

Güner: “Faaliyetler tüm yıl boyunca devam edecek”

Bartın Valisi Sinan Güner, uygulama sonrasında yaptığı açıklamada “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bu sene yaya öncelikli trafik konusunda vatandaşları bilinçlendirmeyi ve bu konuda uygulamaları arttıracaklarının da altını çizerek şunları söyledi;

“‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla bu sene yaya öncelikli trafik konusunda vatandaşları bilinçlendirmeyi ve bu konuda uygulamaları arttıracağız. Bu faaliyette şuanda Türkiye’de aynı anda ve aynı saatte tüm illerde yapılıyor. Bu bir bilinçlendirme, farkındalık yaratma faaliyeti. Tabi bu faaliyetler tüm yıl boyunca devam edecek. Bu anlayış yaya geçişlerinde, okul geçişlerinde hızımızı azaltmak, yaya geçmek için girişimde bulunduğu andan itibaren önceliği yayaya vermek olarak özetlenebilir.

“Önemli olan trafikte can güvenliği”

Hep beraber daha güvenli bir trafik düzeni sağlamak için, kazalardaki ölü ve yaralı sayılarını azaltmak için bu kurallara uymamız gerekiyor. Trafik ışığı olmayan ve bu şekilde kontrol edilmeyen yaya geçişlerinde yayalara öncelik vermeyen sürücülere trafik cezası uygulanmaktadır. Önemli olan yayaların ve sürücülerin bilinçli olmasıdır, trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır.”

Vural: “Farkındalık faaliyetleri yapılacak”

Bartın İl Emniyet Müdürü Ogün Vural da il genelinde toplamda 136 yaya geçidinde 378 personelle görev alındığını belirtti.

Yaya öncelik tanımayana 488 TL para cezası

Karayolları Trafik Kanununun 74. Maddesinde yapılan yeni düzenleme ile artık araç sürücüleri, ışıklı trafik işareti bulunmayan yaya veya okul geçişlerine yaklaşırken, kavşak giriş ve çıkışlarında, yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar. Uymayanlar hakkında Karayolları Trafik Kanunu uyarınca 488 TL tutarında para cezası uygulanacaktır. Bu tür etkinlik ve denetimler yıl boyu bütün kurumlarımızın katılımıyla devam edecektir.”

 

Bakmadan Geçme