Şüpheli vakalara hızlı koronavirüs testi

Bartın'da şüpheli vakalar için sağlık ekipleri tarafından hızlı korona testi yapılıyor

Dünyada ve ülkemizde görülen koronavirüs salgını nedeniyle Bartın’da tüm kurum ve kuruluşlar İl genelinde çalışmalarını sürdürüyor.
Bu çalışmalar doğrultusunda Hasankadı beldesinde, Eskiemirler Köyünde, Amasra İlçesi Mevren Bölgesinde, Ulus ve Arıt’ta bugün İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından sahada koronovirüs açısından hızlı antikor testi ile tarama yapıldı.
Hızlı antikor testlerinin 15 dakika içerisinde sonuçlandığı, tarama programının daha sonra da Bartın il genelinde ve ilçelerde sürdürüleceği öğrenildi.
İKİ TEST YÖNTEMİ UYGULANIYOR
Koronavirüse karşı iki türlü test uygulanıyor. Bunlardan ilki cihaz gerektiren PCR testleri, ikincisi ise kamuoyunda hızlı tanı testi olarak da bilinen kart testleri. Bartın’da her iki grup test kitinden yeteri kadar bulunduğu, ekipler tarafından sahada yapılan hızlı test sonuçlarında pozitif olarak değerlendirilen kişilerin hastaneye nakilleri sağlandıktan sonra doğrulama testi (PCR Testi) yapıldığı ve tedavi ve takiplerin büyük bir titizlikle yürütüldüğü öğrenildi.
Halkımızın evlerinden çıkmamaları ve 14 kurala uymaları, özellikle 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan kişiler ile temaslı olarak kaydedilen kişilerin kendilerine aktarılan sosyal izolasyon kurallarına mutlak suretle uymaları gerekiyor.
Kurallara uymayanların ve evlerinden çıkarak halkın sağlığını tehlikeye düşüren kişilerin ilgili mevzuat gereği cezai işlemlerin devam edeceği ve ayrıca gözlem amaçlı oluşturulan yurtlarda karantina altına alınacağı öğrenildi.

Bakmadan Geçme