Soru sormadan önce ne olduğunu öğren!

Aldatmaz, Bankoğlu'nun Bartın'dan bi haber olduğunu ileri sürdü.

Bartın'da Çeşmi Cihan Kız Yurdunda yaşanan olumsuzlukları meclis gündemine taşıyan Aysu Bankoğlu, kız yurdu ölüm saçıyor. Cephe kaplamaları fırtınada döküldü, öğrenciler korkudan saatlerce mahsur kaldı. Betona duydukları aşkın zerresini insan hayatına göstermeyen zalimlikle yollarına devam ediyorlar.” Şeklinde açıklama yapması ve meclise soru önergesi vermesinin ardından Yusuf Aldatmaz, “Bartın’daki yatırımlar hakkında soru sorabilmek için önce Bartın’ı bilmek gerekir” dedi. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, öğrenci yurdu için Aysu Bankoğlu tarafından Meclise verilen soru önergesi hakkında açıklamalarda bulundu. Aldatmaz Bartın Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Çeşmi Cihan yurdunun Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olduğunu ve herhangi bir kiralama söz konusu olmadığını belirterek, “Bartın’daki yatırımlar hakkında soru sorabilmek için önce Bartın’ı bilmek gerekir” dedi.

-Temeli 2018 yılında atıldı KYK tarafından yapıldı

Milletvekili Aldatmaz Bartın Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan bin kişilik Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci yurdunun Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapıldığını 50 dönüm arsa üzerinde yapılan yurdun iki blok, bir idari bina ve sosyal donatılardan oluştuğunu ve temelinin 2018 yılında atıldığını belirterek; “Çeşm-i Cihan yurdumuz devlet tarafından yapılmış ve herhangi bir kiralama söz konusu değildir. Sayın Bankoğlu’nun konu hakkında bilgisi olmadan bahsettiği Çeşm-i Cihan yurdu yeni yaptığımız yurdumuz hizmete girene kadar geçen sürede özel sektörden kiraladığımız ancak yeni binamız hizmete girince yeterli kontenjan olduğu için kiralamaktan vazgeçtiğimiz başka bir bina idi. Bu yıl eğitim öğretim sezonunu ile birlikte yurdumuz açıldı ve kampüs içerisindeki yurt ile öğrencilerin ulaşım sorunları da çözülerek direk kampüsün içerisinde barınmaları sağlandı. Kiraladığımız yurdu kapatınca da bu yurdumuza Çeşm-i cihan adını yeniden verdik” Dedi.

-Provakatif Söylemler Bartın’a zarar verir

Yurdun hizmete bu yıl açılmış olması nedeniyle başlangıçta bazı aksaklıklar yaşandığını ve bu aksaklıkların çözülmesi için her türlü imkanın seferber edildiğini ve sorunların çözüldüğünü belirten Milletvekili Aldatmaz hafta sonu yaşanan fırtınada ise rüzgar hızının yaklaşık 100-110 km civarında olduğunu bundan dolayı da binanın ısı yalıtımı için dış cephesine kaplanan yalıtım malzemesinin bir kısmının düştüğünü ve binayı yapan firma tarafından gerekli tadilatın yapılacağını belirtti. Aldatmaz Yurt binasında soru önergesinde belirtildiği gibi öğrencilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek yapısal bir sorun olmadığını öğrencilerin ölüme terkedildiği gibi provakatif bir iddianın öne sürülmesinin hem öğrencilere hem ailelerine hem de Bartın’a zarar verecek düşüncesiz bir açıklama olduğunu öğrencilerin ve ailelerinin boş yere güvenlik endişesine kapılmalarına neden olacağını belirtti.

-Bartın’daki yatırımlar hakkında soru sorabilmek için önce Bartın’ı bilmek gerekir

Milletvekili Aldatmaz Çeşm-i Cihan yurdunun Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bartın Üniversitesi Kampüsü içerisinde yapıldığını temel atıldığı günden itibaren basında defalarca haberinin yapıldığını belirterek, “Daha yurdun kim tarafından yapıldığını bilmeyen Bartın basınındaki o kadar habere rağmen halen yurdun bir şirketten kiralandığını zanneden Aysu Bankoğlu’nun Bartın’da neyin nasıl yapıldığından ya haberi yok ya da ekibi Bartın’dan bi haber. Bartın’daki yatırımlar hakkında soru önergesi vermek için önce neyin ne olduğunu bilmek gerekir” dedi.

-Beton denilen yurtlarda 8858 öğrenci kalıyor

Milletvekili Aldatmaz Sayın Bankoğlu öğrenci yurdumuzda yaşanan olayla ilgili sosyal medyada paylaşım yaparak bizi betona aşık olmakla ve zalimlikle suçlamıştır diyerek; “O beton dedikleri yurtlarda bugün tam 8858 öğrencimiz kalıyor. Bartın’da öğrencilerimizin yurt sıkıntısı yok. Başvuru yapan tüm öğrencilerimiz KYK yurtlarına yerleştirildi. O yurtlar sadece beton değil öğrenim hayatları boyunca öğrencilerimizin ikinci evleridir.” Dedi. 

İl dışından gelerek Bartın’daki yurtlarda kalan her öğrencinin Bartın’ın bir misafiri olduğunu gelecekte de Bartın’ın yurt içinde ve yurt dışında elçileri olacaklarını belirterek; “Bartın’da eğitim-öğretim gören her öğrencimiz bizim için çok kıymetli, her biri bizim evladımız, öğrencilerimizi provake ederek başka amaçlar için kullanmaya çalışmak yerine onların derslerine yoğunlaşmalarını sağlamak, Onlara Bartın’ımızı daha iyi tanıtmak için çalışmalıyız.” Dedi.

Bakmadan Geçme