Şiremirçavuş İlkokulu santraçta şampiyon oldu

Bartın Okullar Arası Minikler Satranç Turnuvası 25-27 Nisan 2018 Tarihleri arasında Gençlik ve spor merkezinde yapıldı.

Şiremirçavuş İlkokulu, minik genel ve minik kız satranç takımı öğrencileri tüm takımları geride bırakarak mağlubiyet almadan iki kategoride de şampiyon oldu.
Okul yönetiminden yapılan açıklamada;  idarecilerimizle, öğretmenlerimizle, velilerimizle ve öğrencilerimizle her zaman başarıyı ilke edinerek akademik, sportif faaliyetler ve sosyal etkinlikler kapsamında planlı ve disiplinli çalışarak başarılarımızı devam ettirmek istiyoruz” denildi.
Santraç antrenörü sınıf Öğretmeni Hüseyin Köse, yaptığı açıklamada; “Çocukların kişisel gelişimlerinde ve zeka düzeylerinin artmasında büyük önem taşıyan satrancın güzelliği, çocukların akıllarını harekete geçirmesi ve eğlenirken yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmasıdır. Şiremirçavuş İlkokulu’da öğrenciler satranç oynamayı seviyor. Boş zamanlarını değerlendirmenin en güzel yollarından birinin de satranç oynamak olduğunu biliyorlar. Bu gelecek adına sevindirici ve umut verici bir olay. Çok sayıda yararı olan satrancın okullarımızda yaygınlaştırılmasının,düşünen ve araştıran bireyler yetiştirmemize çok faydası olacağına inanıyorum” dedi.


 

Bakmadan Geçme