Sıra dışı bir turnuva

Bilim ve Sanat Merkezinde robot futbol turnuvası

Bartın Bilim ve Sanat Merkezinde öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, yeni ilgi alanları ve beceriler kazandırmak, öğrencilerin yeteneklerini sergilemesine imkân vermek, yeni teknolojilerle tanışmalarını sağlamak amacıyla robot futbol turnuvası düzenleniyor.
 
13-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek robot futbol turnuvasına bilim ve sanat merkezinde eğitim gören özel yetenekli 34 öğrenci katılıyor. Turnuvaya katılan tüm öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine göre “Sosyal Etkinlik Katılım Belgesi”, ilk dörde giren öğrencilere “Sosyal Etkinlik Başarı Belgesi” ve birinciye kupa ödülü verilecek.
 
Bartın Bilim ve Sanat Merkezinde yaklaşık 4 yıldır robot atölyesinde öğrencilere robot mühendisliği ve kodlama konusunda eğitim veriliyor. Şimdiye kadar pek çok ulusal ve uluslar arası robot turnuvalarına katılan ve çeşitli başarılar kazanan öğrenciler kurum içinde ilk kez düzenlenen turnuvada yeteneklerini gösterecekler.
 
Kurum Müdürü Yavuz ÇİÇEK; öğrencilerin geleceğin şekillenmesinde önemli rol oynayacak robot teknolojilerinin mantığını öğrenmelerine büyük önem verdiklerini belirtirken, turnuvayı düzenleyen robot atölyesi eğitmenleri Yasin ÇOBAN, Emrah Bilge MERDİVAN ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Ertuğrul DEMİR'e teşekkür ederek turnuvaya katılan öğrencilere de başarılar diledi.
 
Robot futbol turnuvası 21 Mayıs tarihinde düzenlenecek final karşılaşmalarına kadar her gün yapılacak eleme müsabakaları ile devam edecek.


 

 

Bakmadan Geçme