Şifreli haberleşip yüzlerce hesabı boşaltmışlar

Yakalanan ATM fareleri bakın aralarında nasıl haberleşmişler…

Bartın ile birlikte 7 ilde ATM’lere kart kopyalama cihazı yerleştirerek hesapları boşaltan şebeke üyeleri emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sek edildi.

Bartın’da banka ATM’lerinde düzenek yerleştirerek kartları kopyalayan şebeke üyeleri Bartın il Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve siber suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda kıskıvrak yakalandılar.

Bartın ile birlikte, Karabük, Zonguldak, Bursa, Konya, Aksaray ve Kayseri'de de yüzlerce kişinin kartını kopyalayan şebeke üyelerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Kopyaladıkları kartlarla İstanbul’dan paraları çeken D.K. F.B. S.Ç.  Ö.K. ve R.B. isimli şahıslar İstanbul, Mardin ve Şırnak’ta sabaha karşı yapılan eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındı.  Şüphelilerden R.B. otodan hırsızlık yaparken yakalanarak Silivri cezaevine gönderildi.
YAPILAN ARAMADA BİRÇOK BANKA KARTI ELE GEÇTİ
Yakalanan şüphelilerden bazılarının ailesinin terör örgütü ile de bağlantısının olduğu ve şüphelilerden birinin Şırnak Silopi Habur Sınır kapısından Irak’a geçmek isterken yakalandığı öğrenildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada birçok banka kartları ve bu kartlarda da vatandaşlarımıza ait hesap bilgilerinin yüklü olduğu saptandı.
SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR
Ayrıca şüphelilerin; Uyuşturucu madde imal ve ticaret, Bilişim sistemlerini engelleme bozma, verileri ele geçirme, 6136 Ateşli Silahlar Kanuna muhalefet, hırsızlık,  başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma, görevi yaptırmamak için direnme suçlarından kayıtlarının olduğu da belirlendi.
ŞİFRELİ HABERLEŞMİŞLER
Şebeke üyelerinin yakalanmamak için kendi geliştirdikleri uygulama programı üzerinden haberleştikleri kendi aralarında konuşurken bile kendi isimlerini söylemedikleri, lakapları ile birbirlerine hitap ettikleri anlaşıldı.
Ayrıca örgüt suç ağına genellikle dikkat çekmemek için sabıkası olmayan, paraya ihtiyacı olan kadınları düşürdükleri ve bu kadınlara çok düşük bir ücret vererek yanlarında çalıştırdıkları belirlendi.
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen D.K. isimli kadın ile birlikte F.B. ve S.Ç. mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken Ö.K. serbest bırakıldı.


 

Bakmadan Geçme