Şiddetli yağmurda Yol çöktü

Bartın'da, gece etkili olan yağmur sonrasında bazı iş yerlerini ve bodrum katlarını su basarken bir köyde yol çöktü.

Bartın’ın Kurucaşile ilçesi Aydoğmuş köyü dere mahallesindeki geçici yol, yağmur nedeniyle dere suyunun yükselmesi sonucunda çöktü.

Gece saatlerinde sağanak yağmur etkili oldu. Bartın ile Kurucaşile ilçesi Aydoğmuş köyü dere mahallesinde bulunan köprü, 13 Ağustos'taki sel felaketinde çökmüştü. Köprünün yerine dere üzerine yapılan servis yolu da su seviyesinin yükselmesiyle çöktü. Dere Mahallesinde bulunan yaklaşık 25 seçmen yolun çökmesi nedeniyle sabah saatlerinde oy kullanmaya gidemedi.

GEÇİCİ OLARAK ULAŞIM SAĞLANDI
Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Olay’a yaptığı açıklamada çöken yolda çalışmaların başladığını ve geçici olarak ulaşımın sağlandığını belirterek vatandaşların oy kullanabileceklerini söyledi.
13 Ağustos 2016 tarihinde Bartın’da meydana gelen sel afetinde yıkılan ve yeniden yapımı için 23 Ocak 2017 tarihinde ihalesi yapılan ancak müteahhit firmanın işe başlayamaması nedeniyle sözleşmenin feshedilmesinin ardından Aydoğmuş Köyünün de aralarında bulunduğu 5 adet köprünün yapımı için 8 Mayıs 2018 tarihinde yeniden ihaleye çıkılacağı açıklanmıştı. 
Bartın’da, gece saatlerinde etkili olan yağmur hnedeniyle yollar dere yatağına dönerken, bazı iş yerlerini ve bodrum katlarını su bastı.


 

Bakmadan Geçme