SGK'dan ertelenen primlerle ilgili açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bartın İl Müdürlüğü, ertelenen sigorta primlerine ilişkin işverenlere duyuru yaptı.

SGK’dan yapılan açıklamada şöyle denildi;

Bilindiği üzere, 5510 Sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sigortalıları çalıştıran ve 2016 yılı Aralık ayı için geçici 68’inci ile 2017 yılı Ocak ve Şubat ayları için geçici 71’inci maddeden yararlanan özel sektör işverenlerinin bu Kanun kapsamında borçları ertelenmişti. Ertelenen sigorta primlerinin;

 

2017 yılı Ocak ayına ait sigorta primi tutarının 2017 yılı Kasım ayı sonunda (30/11/2017 tarihine kadar), 2017 yılı Şubat ayına ait ertelenen sigorta primi tutarının ise 2017 yılı Aralık ayında (26/Aralık 2017 tarihine kadar)  ödenmesi gerekmektedir.

 

İşverenlerimizin başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödemesine bağlıdır.

 

Ayrıca, süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, işverenlerimizin hâlihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu hakların devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödemesi süresi gelmiştir.

 

Ertelediğimiz sigorta primlerinizi zamanında ödenmesi unutulmamalıdır.


Bakmadan Geçme