Şehit Yakınlarına Devlet Övünç Madalyası

Görevleri sırasında şehit düşen şehit J. Uzm. Çvş Sinan ORUÇ ve şehit J. Uzm. Onb. Cem KANBUR'un ailelerine düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Valilik Camlı Toplantı Salonunda düzenlenen törene Vali Sinan GÜNER, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Mustafa ÇALIŞKAN, Belediye Başkanı Cemal AKIN, Cumhuriyet Başsavcısı Adem AYDEMİR, Vali Yardımcısı Hasan Ruhi YAYLACI, Kurucaşile Kaymakamı Burak Bozkurt GÜRSES, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Yavuz Selim KAPANCI, İl Emniyet Müdürü Ogün VURAL, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan DURSUN, il müdürleri ve şehit aileleri katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hulusi Güner’in okuduğu dua ile devam etti.
 
Vali GÜNER törende yaptığı konuşmada “Bugün burada Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni dolayısıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Valiliğimizi şereflendirmeniz bizler için bir gurur vesilesidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın himayelerinde bugün bizimle aynı anda farklı İllerimizde şehit yakınlarına madalyaları ve beratları tevdi ediliyor. Vatanın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hayatlarını feda eden tüm kahramanlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyor, onlarla daima iftihar ediyoruz. Aziz Şehitlerimizin saygıdeğer yakınları,  biliyorum ki sizler, bugün gururu ve hüznü birlikte yaşıyorsunuz. Millet olarak sizlerle aynı duyguları yaşıyor, gururunuza ortak oluyor, üzüntünüzü paylaşıyor, acınızı yüreğimizde hissediyoruz. Bugün bu madalyayı ve beratı Cumhurbaşkanımız adına sizlere bizzat takdim etmek benim için çok müstesna ve şerefli bir görevdir.  Bu öyle bir belge ki yıllar sonra şehitlerimizin çocukları, torunları gururla bahsedecek ve haklı bir gururu yaşayacaklar. Bu duygularla, bir kez daha hayatını kaybeden, ebediyete intikal eden bütün Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Törende şehit J. Uzm. Çvş Sinan ORUÇ ve şehit J. Uzm. Onb. Cem KANBUR’un özgeçmişlerinin okunmasının ardından şehit yakınlarına Vali GÜNER tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.
Tören günün anısına fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

 

Bakmadan Geçme