Sayım Sona Erdi Ama...

Geçersiz oylardan 74'ü geçerli çıktı, sandık sonuç tutanaklarında usulsüzlük olduğunu belirten Yılmaz Tunç, tüm oyların yeniden sayılmasında ısrarlı…

Sayım Sona Erdi, Fark 149’a Düştü
İlçe seçim kurulu tarafından yapılan yeni sayımda geçersiz olan 1562 oydan 74’ü geçerli çıktı. Ak parti 41, Mhp 19, Chp 8, Saadet 2, Bağımsız aday 2 oy daha aldı. Bu sonuca göre Mhp ile Ak Parti arasındaki 169 olan oy farkı 149’a düştü.
Tunç: Sandık sonuç tutanaklarında çok usulsüzlük var, il seçim kuruluna itiraz edeceğiz.
Konu ile ilgili Yılmaz Tunç şu açıklamalarda bulundu;
“Oyların tamamının yeniden sayılmasını istedik, çünkü sandık sonuç tutanaklarında çok usulsüzlükler var. İlçe seçim kurulu sadece geçersiz oyları saydı, 1562 geçersiz oyun 74’ünün geçerli oy olduğu tespit edildi. Torbalarda 39 bin geçerli sayılan oyların da sayılması durumunda 2000 civarında oyun el değiştirme ihtimali yüksek. Bu nedenle İl seçim kuruluna itiraz edeceğiz, elimizde somut deliller var, her sandık İçin tutulan sandık sonuç tutanakları seçim kurulundakilerle uyuşmuyor. Dolayısıyla her sandığın sayılıp tutanaklarla örtüşmesi gerekiyor. Bu nedenle il Seçim Kurulu’nun sandıklara sayma kararı verdiğinde sandıklar sayıldığında 39.000 oy içerisinde Ak partiye yazılması gerekip te başka partiye yazılan yüksek miktarda oy çıkacaktır. Geçersiz oylarla ilgili oy çalma işlemini yapanlar geçerli oylarda da aynı hileyi yaparlar, aradaki fark 149. Seçim sonucunda etkili bir itiraz yapıyoruz. Cemal Akın ise oyların yeniden sayılmasını istemiyor, yeniden sayıldığında seçimi kaybedeceğini biliyor o nedenle talebimize itiraz ediyor.”
Yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler yarın İl seçim kuruluna yapılacak itiraza çevrildi.

 

Bakmadan Geçme