Salona sığmadılar, izdiham yaşandı

Ünlü tarihçi Talha Uğurluel tıklım tıklım dolan salonda Kudüs'ü anlattı.

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarında Talha Uğurluel'in “Dinlerin Başkenti Kudüs” konulu söyleşisinde izdiham yaşandı.
Dinlerin Başkenti Kudüs’ü tüm ayrıntıları ile anlatan Uğurluel Bartın ziyaretinde ilk olarak Anadolu’daki tek yol anıtı olan Amasra Kuş kayasını ziyaret ederek incelemeler yaptı. Bartın Cep Sinemasında “Dinlerin Başkenti Kudüs” konulu konferansı gerçekleştirdi. Salonda yoğunluk nedeniyle izdiham yaşanırken dinleyiciler sahneye taştı. Uğurluel, sahneye çıkmaya çalışan bir dinleyicisine yardımcı oldu.
 
KUDÜS’E MUTLAKA GİDİN
 
Talha Uğurluel, konferansta dinler tarihinde her köşesinden bir hatıra fışkıran, Onlarca medeniyetin iç içe, yan yana durduğu, Birçok peygambere ev sahipliği yapmış İlkçağ’dan Ortaçağ’a, Yeniçağ’dan Yakınçağ’a, her dönemin dokusuna sahip, Peygamberlerden krallara, âlimlerden komutanlara nice önemli ismin kabrinin bulunduğu ve İnsanlığın asırlardır paylaşamadığı Kudus’ü mutlaka görmeye gidin tavsiyesinde bulundu.
Uğurluel, “Hayalim buraya gitmeniz. Kendi başınıza, Elinizde bu kitap. Sokak sokak, kimsenin yardımı olmadan dolaşabilmeniz. Her dinin, her medeniyetin ortamına uğrayıp sanat ve yaşam farklılıklarını gözlemleyebilmeniz” dedi.
 
İki saate yakın süren konferans sonunda kitap imzalatmak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu. Sevenleri tarafından gösterilen yoğun ilgiden oldukça memnun olan  tarihçi yazar Uğurluel Bartın’a teşekkürlerini sundu.

Bakmadan Geçme