Sağlık Müdürü Koç, sessizliğini bozdu ama...

Koç, 2 ayı bulan ultrason randevularının radyoloji uzmanının göreve başlamasıyla makul seviyeye çekileceğini söyledi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Dursun Koç, Bartın’daki sağlık çalışmalarıyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu. açıklamasında çalışma koşullarında yapılan iyileştirmeler sonucunda Bartın’da pratisyen ve uzman hekim atamasının rekor seviyeye ulaştığını ifade eden Koç, atanan tüm hekimlerin bu ay göreve başlayacağını ve olmayan branşların atamalarının da yıl içinde tamamlanacağını söyledi. Koç,

“Bartın’da sağlık hizmetlerinin yüzde 90 kamu eliyle sunulmaktadır. Bilindiği üzere kamuda insan kaynaklarının illere dağılımında iki faktör etkili olmaktadır. İlki kadro tahsisi akabinde sağlık profesyonellerinin tercihi, insan kaynakları yönünden ilimize tahsis edilen kadrolar tüm zamanların en üst seviyesindedir. İlimiz çalışma koşullarında yapılan iyileştirmelerle tercih edilen iller arasına girmiştir. Gerek pratisyen hekim gerekse uzman hekim ataması ilimizde rekor seviyeye ulaşmıştır. Böylece insan kaynakları açısından eksikliklerimiz hızla tamamlanmaktadır. Bu ay tüm hekimlerimiz görevlerine başlamış olacak ve olmayan branşlarımızı da yıl içinde tamamlayacağız” söyledi.

Koç: “Yatırımlarımız hızla tamamlanıyor”

Sağlık yatırımlarının hızla tamamlandığını kaydeden Koç, şu ifadelerde bulundu:

“Yatırımlarımız hızla tamamlanıyor. 670 yatak kapasiteli Bartın Devlet Hastanemizin inşaatı başlıyor. TOKİ ASM ihalesi yapıldı ve 3 ay sonra hizmete açılıyor. Kozcağız ASM 3bin metrekare kapalı alan olarak 4 ay sonra hizmete açılıyor. Zafer ASM 4 ay sonra hizmete giriyor. Sağlıklı Hayat Merkezimizin ilki yılsonunda bitirilmek şartıyla çalışmalar tamamlanmak üzere, Karakoy ASM Projeleri tamamlanır tamamlanmaz yıl sonunda hizmete girecek. Toplum Ruh sağlığı Merkezi 6 ay sonra tekrar yapılarak toplumun hizmetine sunulacak, her iki acil ünitemiz tekrar yapılandırılarak modernize edilecek. Tuna ASM yatırım programına alındı ve 2019 yılı ilk üç ayında hizmete girecek şekilde planlama yapıldı.

“Radyoloji uzmanımızın başlayışıyla süre makul seviyeye çekilecek”

Sağlık kurum ve kuruluşlarımızda hizmet planlaması sunumu yönünden genel bir eksiğimiz bulunmamaktadır. Eksiklerimiz var mı? Ultrason randevularında şu an acil hastalarımız dışında randevu süresi değişmekle birlikte 2 ayı bulmaktadır. Hizmet alımı ile randevu süreleri ilk planda 1 ayın altına indirilecektir. Radyoloji uzmanımızın başlayışıyla bu süre makul seviyeye çekilecektir. 1900 kişilik bir sağlık organizasyonunda, 110 ayrı bina ve birimde 7/24 hizmet verilen bir teşkilatta tabi ki aksaklıklar olabilir. Devlet politikamız gereği halkımızın yaşadığı sıkıntıları en kısa sürede yerinde çözümlemek amacıyla iletişim sistemleri oluşturulmuştur. Hasta Hakları Birimi, SABİM, BİMER, CİMER tüm bu sistemlerle hastalarımıza yardımcı olmak, aynı zamanda sistemsel veya kişi bazlı sorunları tespit etmek amaçlanmaktadır.

“Kamuoyunu her hafta bilgilendireceğiz”

Vatandaşlarımızın resmi kanallara müracaatları halinde sorunları yerinde çözülmeye çalışılmakta o an çözülemiyorsa çözüm için gerekli idari ve adli işlemler yapılmaktadır. Başvuruların incelenmesi akabinde ilgili çalışanlarımız hakkında ödül gerekiyorsa ödülle ceza gerekiyorsa cezai işlemleri yapılmaktadır. Köyü ile kenti ile hastamıza devletimizin sunduğu tüm hizmetleri gerek vatandaşımızın evinde, gerekse birimlerimizde en iyi şekilde sunmak için çabalıyoruz ve hizmette sınır tanımıyoruz. 2018-2019 yılları Bartın’ımızın sağlıkta zirve yapacağı yılları yaşamış olacağız.  Halkımızın sosyal medya üzerinden yapılan magazin haberleriyle değil gerçek ve doğru haberlerle bilgilendirilmesi amaçlandığından bu haftadan itibaren her hafta kamuoyu   bülteni  yayınlanacaktır.”

Bartın Olay'ın iddiaları cevapsız kaldı
PEKİ, O İDDİALAR NELERDİ?

Bartın devlet hastanesinde 19 gündür yatıyor gözüken doktor eşi olan hemşirenin hastaneye hiç uğramadığı iddia edildi. Hastanenin güvenlik kameralarının incelenmesi istenirken 19 günde hangi gün hastanede yattığı merak konusu oldu. Doğum izinleri, raporlar, ücretsiz izinler sonrası hastaneye gelip çalıştığını gören olmadığı iddia ediliyor.
(Hastanede yaptığımız kontrolde belirtilen numaralı odada kimsenin olmadığını gördük.)
BUNLARA KİMİN GÖZ YUMDUĞU MERAK KONUSU
Yine Başhekim yardımcılarının eşlerinden birinin doğumdan sonra 3 kere rapor aldığı, başka bir doktorum eşinin hala raporlu olduğu, İnsanları çalışmamakla itham edip yerlerinden eden uzmanın eşinin de çalışamaz raporu olduğu iddiaları var.
Dursun Koç, çıkan haberlerle ilgili açıklama yaparken bu iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

Bakmadan Geçme