Saadet Partisi ve CHP'den bütünşehir yorumu

Saadet Partisi İl ve Merkez İlçe Teşkilatı, birlik ve beraberliği vurgulamak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette Saadet Partisi il Başkanı Ünal Yurtbay, CHP İl Başkanı Hatice İlknur Erkan’a Saadet Partisi Merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatının anlatıldığı “Davam” isimli kitabı ve Milli Gazete’yi hediye etti. Ziyarette kamuoyunda çok fazla konuşulan Bütünşehir yasası da konuşuldu.
Ziyarette Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyeleri Mücahit Mekeç, Selami Ünsal ve Ahmet soy ile CHP il ve merkez ilçe üyeleri de bulundu. Sohbet havasında geçen ziyarette dış politikadan ekonomik duruma, Afrin operasyonundan terör olaylarına kadar ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Ziyarette ayrıca geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen kongrelerde göreve gelen her iki siyasi partinin yönetimi, birbirine görevinde başarılar dilemeyi de ihmal etmedi.
Yurtbay: “Halkımıza doğruları anlatmaya devam edeceğiz”
Şu sıralar kamuoyunda sıkça konuşulan Bütünşehir Yasasının da gündeme geldiği ziyarette Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, Bütünşehir Yasası kabul edilse de edilmese de 2019 seçim çalışmalarını önümüzdeki süreçte başlatacaklarını söyledi. Şuanda diğer siyasi partilerin köylere bir takım ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Yurtbay, “Genel Başkanımızın da katılımıyla kongremizi gerçekleştirdik ve yeni kongre sürecinden çıktı. Bundan sonraki süreçte bizde planlamalarımızı yapacağız ve köylerimize ziyaretlerimizi gerçekleştirip halkımıza doğruları anlatmaya devam edeceğiz” dedi.
Ünsal : “Köy ziyaretleri için erken”
Bütünşehir Yasasının içeriğiyle ilgili henüz bir netlik bulunmadığını ve daha netlik kazanmadan 2019 seçim çalışmalarına istinaden köy ziyaretleri için erken bir dönem olduğunu belirten Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Selami Ünsal ise “Bütünşehir Yasasıyla ilgili şuanda bir netlik bulunmuyor. Bu yasanın daha nasıl olacağı ve hangi illeri kapsayıp kapsamayacağı belli değil. Aynı zamanda 2019 seçimlerinin nasıl yapılacağı konusunda da bir netlik bulunmuyor. 2019 seçimlerinin nasıl olacağının geç açıklanması Mecliste yer alan partiler için bir avantaj olabilir ama Meclis dışında olan partiler için bir dezavantaj olacaktır. Bana kalırsa biran önce 2019 seçimlerinin nasıl yapılacağının açıklanması gerekiyor. Bu açıklanmadan şuanda köy ziyaretlerinin yapılması için erken” şeklinde konuştu.
Gölbucaklı: “Olağanüstü Hal sonlandırılmalı”
CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı ise ülkenin şuanda içinde bulunduğu Olağanüstü Hal Durumunu anımsatarak bütünşehirden önce bu Olağanüstü Hal durumunun sonlandırılması gerektiğini ifade etti. Gölbucaklı “Bütünşehir olsa da olmasa da bizler seçim çalışmalarımızı her zamanki gibi gerçekleştireceğiz. Daha önceki seçim çalışmalarımızda ve köy ziyaretlerimizde halkımıza demokrasi, adalet ve temel hak ve özgürlükleri nasıl anlatıyorsak aynı şekilde anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.
Mekeç: “Üreten değil, tüketen bir ülkeyiz”
Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Mekeç de ziyarette Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendirdi. Şuanda Türkiye’nin üreten bir ülke değil tam tersi tüketen bir ülke olduğunu ifade eden Mekeç, bir ülkenin bağımsız bir ülke olması için parasının, ordusunun ve gıdasının sahibi olması gerektiğini söyledi. Mekeç, Türkiye’nin şundan bu üç unsurunda sahibi olmadığını kaydetti.
Yurtbay, Erkan’a “Davam” kitabını hediye etti
Ziyarette Başkan Ünal Yurtbay, CHP İl Başkanı Hatice İlknur Erkan’a Saadet Partisi Merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatının anlatıldığı “Davam” isimli kitabı ve Milli Gazete’yi hediye etti. Başkan Erkan ise Yurtbay ve beraberindekilere ziyaretleri için teşekkür etti.


 

Bakmadan Geçme