Pazaryeri için flaş karar

Bartın Pazaryeri Salı, Cuma ve bayram önceleri trafiğe kapatılacak

Bartın şehir merkezinde Salı ve Cuma günleri en kalabalık günlerini yaşayan Galla Pazarı ve Pazaryeri civarı bundan böyle  06.00 ile 22.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak. Her hafta Salı ve Cuma günleri gerçekleşecek uygulamayla ilgili karar Trafik Komisyonundan çıkarken uygulama bu haftadan itibaren başlıyor.
Uygulama Ramazan ve Kurban Bayramlarında da geçerli olacak. Bundan böyle bayram gününden 3 gün önce yine pazaryeri civarı trafiğe kapalı olacak. Uygulamanın ilk denemesinin Avrupa Hareketlilik Haftasında yapıldığını ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal, uygulamanın bu haftadan itibaren başlayacağını söyledi.
Uygulama bu hafta başlıyor
Bu uygulamayla birlikte pazaryerindeki trafik sorunun ve kazaların önleneceğini kaydeden Akın, “Trafik Komisyonundan bir şey daha çıkardık. Bu haftadan itibaren Salı ve Cuma günleri Galla Pazarının bulunduğu pazaryeri alanı 06.00 ile 22.00 saatleri arasında bundan böyle trafiğe kapalı olacak. Aynı şekilde Ramazan ve Kurban Bayramlarından 3 gün önce yine aynı uygulamayı yapacağız. Bu uygulamanın denemesini Avrupa Hareketlilik Haftasında yapmıştık. Bu uygulamayla oradaki kazaları da önlemiş olacağız. Bildiğiniz gibi o bölgede 2 tane pazaryerimiz var. Vatandaşlarımız da bu uygulamayla birlikte bu 2 pazaryeri arasında rahatlıkla geçiş yapıp alışverişini yapabilecek. Karar Trafik Komisyonundan çıkartıldı” dedi.


 

Bakmadan Geçme