Pazarcılar tezgah kapattı, bakın neler yaşandı

Belediye Başkanı Cemal Akın'dan dikkat eken vaka açıklaması geldi.

Bartın'da kapalı pazaryeri esnafı, pazaryeri girişinde uzayan HES kodu sorgulama kuyruğuna tepki gösterdi. Vatandaşların pazaryerine girişte uzun süre beklemekten sıkılarak alışveriş yapmadan geri döndüğünü ifade eden pazarcılar, bundan dolayı satış yapamadıkları için tezgâhlarını kapattı.
Bartın’da alınan yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı pazaryerine girişler kontrol altına alınmıştı. Pazaryeri girişinde HES kodu sorgulanan vatandaşlar ateş ölçümünden sonra pazaryerine teker teker alınmıştı. Kontrol noktalarında uzun insan kuyrukları oluşurken beklemekten sıkılan vatandaşlar da alışveriş yapmadan geri dönünce pazaryeri esnafı bu duruma tepki göstererek tezgah kapattı.
“Kontrol noktaları geri çekildi, personel arttırıldı”
Bartın’da pazaryerine girişinde kontrol noktalarında HES kodu sorgulaması nedeniyle yaşanan uzun kuyruklar için çözüm bulundu. Pazarcıların tezgâhlarını kapatmasının ardından Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Amasralı ve Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan sorunun çözümü için çaba gösterdi. 3 kontrol noktası 100 metre geriye çekildi. Esnaflar taleplerinin yerine gelmesiyle tezgâhlarını yeniden açarak, satışa başladı.
Her gün 200 vaka ortaya çıkıyor
Pazaryerine gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Alınan tedbirlere uyacağız ama rızkı da engellemeyeceğiz. Bartın’da her gün neredeyse 200 vakamız ortaya çıkıyor. Sağlık Bakanlığının aldığı pandemi kurallarına biz ve emniyet mecburen uymak zorundayız. Şimdi kontrol noktamızı biraz daha geriye alarak, bu sorunu da çözmüş olduk.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme