Özlem ve Minnetle Anıldı

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ölüm yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 80. yıldönümü dolayısıyla İlimizde düzenlenen anma törenleri Valilik önünde Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.
Çelenk sunma töreni; siren eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve bayrağımızın yarıya indirilmesi ile sona erdi.
Valilik önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından anma etkinliklerine Kültür Merkezi’ndeki program ile devam edildi.
 
Kültür Merkezi büyük salonunda düzenlenen anma programına; Vali Sinan GÜNER, Bartın Milletvekili Av. Aysu BANKOĞLU, Belediye Başkanı Cemal AKIN, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili  Hasan KURGAN, Rektör Prof.Dr. Orhan UZUN, Baro Başkanı  Ferhat PARLATIR, Vali Yardımcıları Hasan Ruhi YAYLACI ve Erkan KALENDER, İl Jandarma Komutanı V. J.Kd. Alb. İsmail ŞENSÖZ, İl Emniyet Müdürü Ogün VURAL, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yrb. Gökmen GÜCÜYEN, İl Genel Meclis Başkanı Kenan DURSUN, Merkez Komutanı Dz.Piyade Alb. Bülent ÖZGEN, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Müdürleri, öğrenciler ve halkımızın katılımıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlandı.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından "Atatürk" konulu slayt gösterimi, “Atatürk’ü Anlamak” konulu şiir ve kompozisyon yarışmaları birincilerinin eserlerinin okunması, Atatürk haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam edildi.
 
Program,  Atatürk Gençleri konulu öğrenci gösterisinin ardından Atatürk Oratoryosu gösterimi  ile sona erdi.

 

Bakmadan Geçme