Özçelik Milletvekili Tunç'u sert bir dille eleştirdi

Kendisini selamlayan Akın'a 'Gezmekle olmaz, çalışacaksın' 'Boş sokaklarda el salla' şeklinde cevap veren Tunç'u elerştiri yağmuruna tuttu.

AK Parti’nin Bartın şehir merkezindeki Gölbucağı Mahallesindeki seçim bürosu açılışı esnasında seçim çalışmalarını yürüten Bartın Belediye Başkanı ve Adayı Cemal Akın ile AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç arasında geçen diyalog sebebiyle Milletvekili Tunç’u sert bir dille eleştirdi. Tunç’un kendisini selamlayan Akın’a “Gezmekle olmaz o çalışacaksın” “Boş sokaklarda el salla” şeklinde verdiği cevabın saygısız olduğunu ifade eden Başkan Özçelik, Tunç’un bu tavırlarıyla Bartın’da Cumhur İttifakı’na zarar verdiğini söyledi. Özçelik, “Yılmaz Tunç, Bartın üzerindeki gölgesini, karanlık bulutunu Bartın’ın üzerinden çeksin” dedi.

“Tunç, Bartın’ın üzerinden gölgesini çeksin”

MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, AK Parti’nin Bartın şehir merkezindeki Gölbucağı Mahallesindeki seçim bürosu açılışı esnasında seçim çalışmalarını yürüten Bartın Belediye Başkanı ve Adayı Cemal Akın ile AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç arasında geçen diyaloğu, bir basın toplantısı düzenleyerek sert bir dille eleştirdi.  Tunç’un kendisini selamlayan Akın’a “Gezmekle olmaz o çalışacaksın” “Boş sokaklarda el salla” şeklinde verdiği cevabın saygısız olduğunu ifade eden Başkan Özçelik,  Tunç’un ve  AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz’ın söylemlerini üzülerek takip ettiklerini söyledi. Yılmaz Tunç’un bu söylemleriyle Cumhur İttifakına zarar verdiğini dile getiren Özçelik, “Yılmaz Tunç, Bartın üzerindeki gölgesini, karanlık bulutunu Bartın’ın üzerinden çeksin” dedi.

“Yalan yanlış söylemler”

Yılmaz Tunç’u 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala saygılı ve hoşgörülü bir seçim süreci geçirmeye davet eden Ercüment Özçelik şöyle konuştu:

Bilindiği üzere 31 Mart  2019’ da ülkemizde yerel seçimler yapılacaktır. 2019-2024 arası kentimizi yönetecek belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini il genel meclis üyelerini ve muhtarlarımızı seçeceğiz. Seçimler halkın iradesinin sandıkta tecelli edeceği demokrasinin en güzel  şekilde hayata geçtiği uygulamalardır. Yerel seçimlerde kentimizi idare edecek projeleriyle  Bartın için hayallerini ve ideallerini ortaya koyacak yöneticilerimizi seçeceğiz. Bartın, bugüne dek ülkemize örnek olacak siyasi nezaket , birlik ve beraberlik içerisinde seçimlerini gerçekleştirmiştir. Seçimlerden sonra herkes yine dostluk ve samimiyet içerisinde günlük yaşamlarına devam etmiştir yıllardır bu gelenek Bartın’ımız da devam etmektedir. Temennimiz odur ki 31 Mart yerel seçimleri sonrasında da bu tablo devam etsin. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak  8 belediye başkan adayımız belediye meclis üyesi adaylarımız ve il genel meclisi üyesi adaylarımızla geçmişte olduğu gibi Bartın’da sağduyunun sesi olacağız  ilimize yakışır bir seçim çalışması yürütüyoruz ve yürüteceğiz.  Ancak son günlerde seçmenleri  adaylarımız hakkında manipüle etmeye yönelik açıklamalar yapılmaktadır. Huzurlu bir seçim kampanyası yürütmek adına susmamız, nezaket dışı söylemlerin giderek  artmasına yol açmaktadır. Bu yalan ve yanlış söylemlerin devam etmesi halinde gerçekleri bilgilendirmek adına sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna bildirmek istedik.

 

“Söylemleri üzülerek takip etmekteyiz”

10 yıldır kentimizin Belediye Başkanı olan Sayın Cemal Akın, altyapısı olmayan içme ve kullanma suyunda  problem yaşayan hava kirliliği olan bir ilden bugün doğalgazı bitmiş evde suyu içilebilir hale getirmiş, AB  IPA projesinden Bartın tarihinin en büyük hibesini alarak atıksu arıtma tesisini ve İnkum derin deniz deşarjını yapmış, ödüllü kent müzesi, gazhane kültür parkı gibi sayısız hizmetlerle Bartın halkının gönlünde yer etmiştir. Yaşlısından gencine üniversite öğrencisinden Bartın’da yaşayan herkesin başkanı olmuştur. Kamuoyu ve halkımız bunu yakından bilmekte ve takdir etmektedir. Özellikle son günler AKP Milletvekili Yılmaz Tunç ve Belediye Başkan Adaylarının söylemlerini üzülerek takip etmekteyiz.

“Saygısızlık”

10 Mart Pazar günü AKP Milletvekili Yılmaz Tunç ‘un Gölbucağı Mahallesindeki seçim ofislerinin açılışında Bartın Belediye Başkanımız  ve Milliyetçi Hareket Partisi Bartın Belediye Başkanı Adayımız Sayın Cemal Akın’ın seçim çalışmaları sırasında kolay gelsin şeklindeki siyasi nezakete karşılık olarak ‘Gezmekle olmaz o çalışacaksın ‘ ‘Boş sokaklarda el salla ’ diye cevap vermesini saygısızlık olarak algılamaktayız. Bu Bartın’daki seçim kampanyası tarzı değildir bugüne kadar olmamıştır ve bundan sonrada olmamasını arzu etmekteyiz. Ayrıca kendisinin Bartın Belediye Başkan Adayı olmadığını yanında belediye başkan adayının bulunduğunu hatırlatırız. Hele ki Bartın Belediyesinin cenaze hizmetlerinden  ücret aldığını iddia etmek vicdana ahlaka ve hiçbir şeye sığmamaktadır. Kendisine Bartın Belediyesinin hizmetlerini daha iyi irdelemesini tavsiye ediyoruz.   Sayın AKP Milletvekili Yılmaz Tunç kendi hayal dünyasında yapmış olduğu kurguları kendi başarısızlıklarını, Belediye Başkanımıza mal etmeye kalkmasın Kendisi 12 yıllık milletvekili.

“Bu projelerin karşılığı yok”

Kamuoyunda en çok tartışılan noktalardan biri olan İnkum Tüneli kendisinin 5 Aralık 2011 tarihinde basında Bartın İl Özel idaresi tarafından ekonomik ve finansman fizibilite etütlerinin yapılmasının ardından başlayacağını ifade ediyor, 12 Haziran seçimlerinde belediye hoparlör konuşmasında İnkum Tünelini yapacaklarını ifade ediyor. Değerli basın mensupları sene 2011, sene 2019 Soruyoruz şimdi sizi tutan mı vardı tam 8 sene geçmiş. Bunun bir belediye projesi olamayacağını karayolları projesi olduğunu sizde bizim kadar biliyorsunuz. Zaten Belediye Başkan Adayınız Facebook canlı yayınında bunun Bartın Belediyesinin değil karayolları projesi olduğunu itiraf etti. Amasra tünelini yaptık, İnkum tünelini de yapacağız diyorsunuz. Soruyoruz Amasra tünelini Amasra Belediyesi mi yaptı? 2014 seçimlerinde de Bartın halkının karşısına devlet projeleri ile çıktınız. Şimdide ırmak ıslah, tünel gibi projelerle halkımızın karşısına çıkıyorsunuz. Bütün bunların karşılığının olmadığını sizlerde bizim kadar biliyorsunuz. Hükümet ve yerel yönetim uyumu olursa bunların hepsi  olur diyorsunuz ‘ilçelerde bizleri seçin doğalgaz gelir’ diyorsunuz. Bu halka hizmet anlayışı değil tehditkar bir yaklaşımdır. Değerli hemşerilerimize şimdi sizleri AKP Milletvekili Yılmaz Tunç’un Bartın kamuoyuna verdiği demeçlerden birkaç örnek vermek istiyorum. Bu bilgilerin doğruluğuna ulaşmak isteyenlerin internette 2-3 dakika  harcayarak öğrenebileceğini de hatırlatmak istiyorum.

“OSB’yi genişletseydiniz de insanlar işsizlikten kıvranmasaydı”

İnkum Tüneli 5 Aralık 2011: 16.Aralık 2011 Bartın özel idaresi proje süreci başlıyor.

Demiryolu Müjdesi 10.12.2009 /25.01.2011:  Demiryolu 2017 de tamam

Devlet Hastanesi 2015’den beri söylediler ihalesi yapıldı gidelim beraber bakalım ne kadar ilerlendi.

Bartın’ın bitmeyen yarası Arıt yolu: O kadar çok demeç var ki basın metnimize hangisini alacağımızı bilemedik. 2010’dan beri yapılacak Kozcağız duble yolu “800 günde tamamlanacak” dendi, 2019 marta geldik hala bir şey yok.

Organize sanayi bölgesi: 26.03.2015  Sayın Vekil basında “OSB’yi 2 katına çıkarıyoruz.” 7.09.2013 “OSB’yi genişleteceğiz.” Belki de en üzüldüğümüz nokta Belediye Başkan Adayı  ve Sayın Yılmaz Tunç “Bu mega projelerle işsizlik ekonomi bitecek. Kuzeyin Yıldızı olacağız” diyorlar. Allah aşkına soruyoruz, Organize Sanayi Bölgesine kamulaştırma parası bulamadınız da halkın karşına  hükümet projesi ile çıkıyorsunuz. Bugüne kadar şu parayı bulsaydınız da OSB’yi genişletseydiniz de insanlar işsizlikten kıvranmasaydı. Sayın Vekil sana kim engel oldu genişletseydiniz?

“Türbe yolu nu bitirmeyen Adliyeyi hala açamayan kim?”

Bartın’daki trafik sorunu  12 yıllık iktidar döneminde defalarca liman bağlantılı çevre yolu demeci veren Sayın Vekilimiz bugüne kadar neden yapmadı. Sayın Yusuf Ziya Bey’in proje broşüründe trafik sorununa çözüm olarak katlı otopark dışında bir şey var da biz mi görmedik? Türbe yolunu bitirmeyen Adliyeyi hala açamayan kim?

Her iki adayda içilebilir sudan bahsediyor, acaba hastanelerimiz içilemeyen sulardan hastalanan insanlarla dolu da biz mi bilmiyoruz? Yılda 299 kez tahlil edilen suyu sağlıklı bularak rapor tanzim eden Sağlık Bakanlığı yalan mı söylüyor?

Tüm adayların eleştirdikleri imar planını MHP-CHP-AKP belediye meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildiğini kamuoyuna bir kez daha hatırlatırız. Bir yanlış yapılmışsa neden kendi meclis üyeleri bu plana evet demiş.

“Halkımızın gönlünden Cemal Akını silemezsiniz”

Bunları daha da birçok konuda devam ettirebiliriz. Belediye Başkanımız ve Adayımız Sayın Cemal Akın ekibiyle beraber birçok konuda Bartın’ın sorunları çözmek için ayağı yere basan projelerle halkımızın karşısına çıktı. Kendi kaynaklarını iyi koruyan vizyonu ile önümüzdeki 50 yılın öngörüsü ile hazırlıklarını tamamlayan ve Bartın halkının gönlünde yer etmiş bir insandır. Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın Bartın’daki her soruna el atmış ve çözümleriyle ‘üretken belediyecilik’ anlayışı ile sorunları tek tek çözüme kavuşturmuştur ve devam etmektedir. Burada projelerini tek tek anlatmak istemiyorum o zaten her alanda bunları ifade ediyor. Burada vurgulamak istediğimiz konu Bartın’daki gerilim siyasetinden yararlanmak isteyenlere Bu söylemlerle halkımızın gönlünden Cemal Akını silemezsiniz. Yalan ve gerçekdışı söylemlerle yıpratma kampanyalarınızın halk nezdinde karşılığı yoktur.

“Muhataplarımız belediye başkan adaylarımızdır, Sayın Vekil değildir”

Seçime sayılı günler kala Bartın siyaset geleneğine yakışır sağduyulu nezaket ve saygı çerçevesinde bir seçim kampanyasına herkesi davet ediyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak tüm adaylarımızla bugüne kadar sürdürdüğümüz sağduyulu ve samimi seçim kampanyasına devam edeceğiz. Bugüne kadar susmamızı kabul olarak algılayan rakiplerimiz sanmasınlar ki cevaplarımız yok, biz seçimlerden sonra da 1 Nisan’da kol kola girip yine Bartın için çalışan insanlar olarak yüz yüze bakabileceğimiz bir ortamı korumak adına her zaman bu tavrımızı sürdüreceğiz. Diğer adaylarında bu konuya dikkat etmelerini rica ediyoruz. Muhataplarımız belediye başkan adaylarımızdır, muhatabımız Sayın Vekil değildir. Kendisi eğer 1 Nisan’dan sonrada Bartın Belediyesini kendisi yönetecekse söylesin o zaman bizde keşke Sayın Yılmaz Tunç belediye başkan adaylığına çıksaydı da muhatabımızı bilseydik ona göre cevap verseydik. 31 Mart seçimlerinin ülkemize ve ilimize hayırlara vesile olmasını canı gönülden arzu ediyorum.”

“Karabulut gibi şehrin üzerinde”

Bu açıklamanın ardından  Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ercüment Özçelik şöyle konuştu:  

Devlet bekası adına genel siyasette Cumhur İttifakıyla seçimlere girdik. Genel Başkanımızın hassasiyetini artık tüm Türk halkı biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konudaki hassasiyetini artık tüm Türkiye’nin algıladığına inanıyoruz. Buradaki mitingde de sadece ve sadece Cumhur İttifakına istediği desteği hem Bartın halkı hem de basın aracılığıyla tüm Türkiye izledi. Fakat ne hikmetse yerelde Sayın Milletvekilimizin bu hassasiyeti yok. Bartın’da evet ittifak söz konusu değil, çünkü burada güçlü bir belediye ve güçlü bir Cemal Akın var. Yukarıda devlet bekası adına yapılan ciddi bir ittifakın yerelde de hassasiyetle korunmasına inandığımız için bizle sukut ediyoruz. Fakat bu bizim bilmediğimiz, görmediğimiz anlamına gelmemeli. Bizim saygı ve hoşgörü içerisinde duyduğumuz hassasiyeti onların da aynı şekilde duyacağına inancımız sonsuz. Fakat Yılmaz Tunç’un bir karabulut gibi şehrin üzerinden kalkmadığı sürece bu şehrin huzur bulma şansı hiç yok. Bu şehirdeki birlik ve beraberliği bozmuş bir siyasetçi. Ne sıkıntısı var, geçmişte ne yaralar almıştı da bu anlayış bu memlekete zarar veriyor? Biz anlamış değiliz. Anlayanlar varsa bizim paylaşsınlar.

“Bartın’ın üzerinden gölgesini çeksin”         

Bu yerel seçimde projeleri, hayalleri olan belediye başkan adayları var. Onlar çıkıp da kendilerini anlatsınlar ve ifade etsinler. Bu şehri yönetecek olan onlar. Sayın Vekilimizin bu işin  bir yerine kendisini koyma arzusu neden var bunu bilemiyorum. Yoksa kendi adayını yetersiz mi görüyor? Kendi adaylarının bu seçimde kendisini ifade edemeyeceği korkusuna mı kapıldı da böyle bir davranış içerisine girdi? Bunu sormak lazım. Oysaki saygı göstermesi gereken bir ittifakın temellerini bozacak ciddi yaralar ortaya çıkarıyor. Ama 31 Mart çok yakın. O ne kadar ekranlarda yalan yanlış tespitlerini ve tahlillerini birbiri ardına dizerse dizsin, çok hukukçu, çok iyi bir pazarlamacı ve çok iyi bir siyasetçi olabilir. Buna saygı duyuyorum. Ama lütfen Bartın üzerindeki gölgesini, karanlık bulutunu Bartın’ın üzerinden çeksin. Bu Bartın’ı 5 yıl yönetecek olanlar kendilerini ifade etsinler. Bartın halkının 31 Mart’ta göstereceği iradeye artık o da kendini hazırlasın.

“Aradaki 25-30 puan onu çıldırtıyor”

Sayın Cemal Akın anketlerde çok yüksek çıkıyor. Yüzde 60’larda. Aradaki 25-30 puan onu çıldırtıyor. Oysaki bu başarı Bartın’ın başarısıdır. Bartın halkı Cemal Akın bu 5 yılda bu sınavı geçemediyse 31 Mart’ta zaten gereğini yapacaktır. Ama anketlerin yüksekliği Sayın Yılmaz Tunç’un haksız olduğunu ve haksızlık içerisinde olduğunu gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın Bartın ziyaretinde büyük bir hayali sukuta uğradılar. Beklentileri bu değildi. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız Devlet Bahçeli gibi Cumhur İttifakı yaşamalı ve yaşatılmalı anlayışıyla, bu hassasiyetle geldi ve gittiler.

“Bartın halkına gölge etmesin yetiyor”

“Hükümetle beraber olmazsa olmaz” iradesi yanlış bir iradedir. 10 yıldır hükümetle birlikteliğimiz var mıydı? Yoktu. Sadece Bartın Belediyesi’ne, Cemal Akın’a ve Bartın halkına gölge etmesin yetiyor. Cemal Akın ve Bartın halkı güçlü bir iradedir. Bizim aramıza birileri fitne fesat sokmadığı sürece biz bu şehide birlikte çok daha güzel günler yaşayacağımıza inanıyoruz. Hükümetimizin yapması gereken projeleri bugün Bartın Belediyesi adıyla adlandırmaları hoşumuza gitmiyor. Bunlar devlet yatırımlarıdır. “Belediyeyi verirseniz, bunları yaparız” demek bir siyasetçi için handikaptır. Yakışmıyor. yılmaz tunç, hükümete maliyeti en az olan milletvekillerinden biridir. Mega projeler denilen projelerin bugüne kadar şehrimizde ne takipçisi olmuştur  ne de şehrimize kazandıranı olmuştur. Şehrimizde yapılan projeler zaten standart projelerdir. Kurucaşile yolu diyor. Zaten 40 yıllık bir projedir. Karadeniz Sahil Yoludur. Bugün bu yolları yapanlardan da Allah bin kere razı olsun. Biz bunları unutmayacağız, unutturmayacağız da. Fakat Sayın Yılmaz Tunç sadece gölge etmesin, başka bir şey de istemiyoruz.

“Askeri birlik söylemi tirajı komiktir”  

“Acemi birliği belediye projesi midir?” sorusuna ise Özçelik, “Bu çok tirajı komik şeylerdir. Böyle bir şey mümkün müdür? Bir kere askeri birliklerin ihtiyacı olan yüz ölçümlerini herkesin malumu. Bu coğrafyada böyle bir arazinin belediye sınırları içerisinde olması mümkün müdür?  Bunu dinlendirmesi bile hoş değildir” şeklinde cevap verdi.

“Bankoğlu’nun söylediğinin bir gaflet olduğuna inanıyorum”

Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir konuya sessiz kalmaz. Biz sadece bir süreç bırakırız. Bu Genel Başkanımızın bir adabıdır. Ani sözler ve söylemler insanları maalesef geri dönüşü olmayan yollara sokarlar. Siyasette söz ağzınızdan çıkana kadar sizi, çıktıktan sonra camianızı etkiler. Şuanda Vekilimizin yaptığı gaflet gibidir. Sayın Aysu Bankoğlu kardeşimiz yeni bir vekilimiz. Bartın’ın değerli ve köklü ailelerinden birinin evlatlarındandır. Fakat siyasette yeni ve tecrübesiz olduğu için oradaki programda söylediğinin bir gaflet olduğuna inanıyorum ve bir gaflete kapıldığına inanmak istiyorum. Çünkü PKK bir terör örgütüdür. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve bu bölgede yaşan halk ile tüm Türk halkının hassasiyetlerindedir. Hukuka yansımıştır, bunun gereğini adalet yapacaktır.  Çokta yorum yapmak doğru değildir. Bizim adımıza da kimse yorum yapmasın. Herkes işine baksın.

“Tunç’un nedeni bilemediğimiz bir hesabı var”

Cemal Akın 10 yıllık süreci dolu dolu geçirdiği için Bartın ona “Yeniden seninle Cemal Akın” dedi. Bizim sloganlarımızda var görüyorsunuz. Bunu biz söylemedik. Bunu Bartın halkı söyledi. Bartın halkının sesine kulak verdik ve tüm görsellerimizde “Yeniden seninle Cemal Akın” dedik. Anketlerde de onun için yüksek çıkıyor. Fakat Yılmaz Tunç’un nedeni bilemediğimiz bir hesabı var. Onların Cumhurbaşkanımızdan çok büyük beklentileri oldu. “Verin Bartın’ı bana, ne dilerseniz dileyin” gibi bir düşünceleri vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın geldiğinde yapmış olduğu bu olgun tavır, devlet bekasının zarar görmemesi adına, ittifak sonuçlarının değer kaybetmemesi adına sergilediği o güzel tavır tahmin ediyorum onu huzursuz etti ki, kendi B planına döndü. Bizi hayal kırıklığına uğratmadı zaten. Yıllardır bizlere huzursuzluk veren bir anlayışı vardı. Bu anlayışını her seçim sürecinde tekrar tekrar ortaya çıkartıyordu ve yine çıkarttı. Herkesin gönlüne göre versin. Birlik beraberliğimiz bozulmasın.”

Bakmadan Geçme