Oto Dolandırıcılığı Şebekesi Çökertildi

3 kişi tutuklanarak cezaevi ne gönderildi.

Hacizli ve rehinli araçları senet karşılığında alıp parçalayarak satan şebeke polisin yaptığı başarılı operasyon sonrasında çökertildi.
Edinilen bilgiye göre, oto dolandırıcılığı yapan suç örgütü üyelerinin özellikle borcunu ödeyemeyen hacizli, rehinli araç sahiplerine ulaşarak araç sahipleri ile sohbet edip çay içerek belli bir güven verdikten sonra araç sahiplerine araçlarına karşılık önden çok ufak bir meblağ vererek geri kalan miktarına da senet düzenleyip araçları aldıkları almış oldukları bu araçları daha sonra parçalayıp satarak  araç sahiplerine verdikleri senetleri de ödemeyerek vatandaşları mağdur ettikleri tespit edildi.
Bunun üzerine harekete geçen Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri suç örgütü üyeleri S.K., T.A ve H.U. isimli şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerin vatandaşlara özellikle internet üzerinden ulaştıkları, bazı durumlarda da söz konusu şüphelilerin kendi araçlarını da senet ile satarak akabinde çalındığı beyanını verdikten sonra araçlarını sattıkları kişiden geri aldıkları veya almaya çalıştıkları ve bu hareketleri sebebiyle de haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
Yapılan operasyon neticesinde yakalanan 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Araçlar sahiplerine teslim edildi.
Araç alım ve satım işlemlerinin noter yolu ile yapılması ve ticari iş ve işlemlerde güvene dayalı işlemlerin sonrasında noter huzurunda tasdik ettirilmesi konusunda mağdurlar uyarıldı.


 
 

Bakmadan Geçme