Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız

Milletvekili Tunç Otizm Farkındalık Günü Yürüyüşüne Katıldı.

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü Yılmaz Tunç, beraberindeki İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın Belediye Meclis Üyesi İlker Camcı ile birlikte, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen Otizm Farkındalık yürüyüşüne katıldı, etkinleri izledi.

Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği'nin düzenlendiği Otizm Farkındalık yürüyüşüne Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Sağlık Müdürü Dr.Dursun Koç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler, BOED-DER Başkanı Berna Şengün, Engelliler Dernek Başkanı Ferit Kurulan, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Bartın’a Gündüzlü Bakım Merkezi

Bartın Gazhane Parkından başlayan yürüyüşe Milletvekili Tunç Otizmli çocuklarla birlikte Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyerek otizmli çocukların yaptığı etkinlileri izledi. Cumhuriyet meydanında gerçekleşen etkinliklerde konuşma yapan Milletvekili Tunç, “Otizmin farkındayız, onların yanındayız diyerek, Devletimizin engelli kardeşlerimizin sosyal hayata uyum sağlamaları ve her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bartın’da bu alandada çalışmaların devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç engelliler için Türkiye’de 10 ile yapılacak olan Gündüzlü Bakım Merkezi’nin biri de Bartın’a yapılacağı müjdesini vererek, ayrıca Bartın Sevgi Evleri’nin de yakında hizmete gireceğini söyledi.

Down Sendromlu bireyler için Meclis Araştırma Komisyonu Kuruldu

Milletvekili Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Down Sendromlu bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunların ve ihtiyaçlarının tespit edilerek alınacak önlemlerin belirlenmesi maksadıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını kabul ettiklerini ifade etti. Milletvekili Tunç, “Engellilerimiz ile hayat arasındaki engelleri elimizden geldiğince ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek, Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle düzenlenen yürüyüş ve etkinliği düzenleyen Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği yönetimini tebrik etti.

Otizmli bireylerin toplumun bir parçası olduğu bir kez daha hatırlatmak, var olan farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen program Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikler ile devam etti.


Bakmadan Geçme