OSB'ye yeni fabrikalar kurulacak

Bartın yeni fabrikalara ve yeni istihdam alanlarına kavuşuyor!

Bartın 1. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) genişleme alanlarına yatırım yapacak olan 5 firma ile arsa tahsis sözleşmesi imza töreni yapıldı.
Yaklaşık 2.500 kişinin istihdam edileceği Bartın 1. OSB yeni genişleme alanında Mescier Demir Çelik, Tüsa Denim, Teklas Kauçuk, Söylemez Kauçuk ve Yimsan Yakın İnşaat firmalarına arsa tahsisi için imza töreni düzenlendi. 
Yeni yatırımlar ile 2 bin 500 kişilik yeni istihdam sağlanacağını belirten Vali Sinan Güner, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Organize Sanayi Bölgesi'ne 5 parsel tahsis ediyoruz. Ayrıca bununla da kalmayacağız tahsis edilen parsellere ilave olarak 5 parsel daha eklemek için çalışmalarımız devam ediyor. Halihazırda OSB de bulunan firmalarımızda yaklaşık 5000 kişi istihdam edilmektedir. Bu parsellerin tahsisi tamamlandığında yaklaşık 2500 kişilik ek istihdam sağlanması hedefleniyor. 1 milyon metrekarelik OSB’nin yanına 7 yüz bin metrekarelik yeri ilave ediyoruz. Neredeyse bir OSB daha eklemiş olacağız. Burada bize düşen ilave edilen alanların altyapısını, yolunu, kanalizasyonunu, enerji hatlarını bir an önce tamamlamaktır. İstihdam, inovasyon ve ihracat konusunda katkı sağlayacak firmaların olmasını istedik. Yatırımları ilimize de büyük katkılar sağlayacaktır. Bu vesile ile müteşebbislerimize, siyasi parti temsilcilerimize, emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Burada Filyos projesine de ayrıca değinmek istiyorum. Biz Bartın olarak Filyos’a çok yakın bir konumda bulunuyoruz. Filyos projesinin ilk günlerinde biz yatırımcılara yatırım alanları sunarak, ihtiyaç duyulan alanlarda hazırlık yaparak entegre olmamız gerekiyor. Bunun için başta petrokimya, doğalgaz ve lojistik alanında olmak üzere yatırım yapılması için gayret göstereceğiz. Bölgemize ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Törenin son bölümünde ise OSB'nin genişleme alanlarına yatırım yapan Mescier Demirçelik işletme sahibi Sabri Mescier, Teklas Kauçuk işletme yöneticisi Nebi Anıl, Söylemez Kauçuk işletme sahibi Abdulvahap Söylemez, TÜSA Denim işletme müdürü Zülküf Demir ve YİMSAN Yakın İnşaat işletme sahibi Hüseyin Yakın ile arsa tahsis sözleşmesi yapıldı.

Bakmadan Geçme