Orman davasında sıcak gelişme

Cezaevinden tahliye olanlar var...

6 kişinin tutuklandığı orman davasında 4 kişi serbest bırakıldı
Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa şefliğinde usulsüz kesim yapıldığına ilişkin iddialar üzerine başlatılan soruşturmanın ilk duruşmasında Ulus işletme müdürü M.D,  Abdipaşa orman işletme şefi R.Ç.Ö, orman muhafaza memuru M.Ö ile birlikte H.A., M.U. ve H.T. isimli kesim işini yapan taşeronların tutuklu olarak yargılanmalarına karar verilmişti.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "elde edilen bu somut ilk tespitler nazarında Ulus Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görevli 3 kamu görevlisi ile birlikte orman kesim işinde çalışan 3 kişinin rüşvet ve zimmet suçlarından tutuklandığı, ancak haklarında aynı zamanda Kamu Görevlisinin Resmi Belgede Sahtecilik, Görevi Kötüye Kullanma ve Orman Kanununa Muhalefet suçu iddialarına dayalı ayrıca soruşturma yürütüldüğü ve soruşturmanın genişleyerek titizlikle devam ettirildiği belirtilmişti.
4 KİŞİ SERBEST KALDI
Bu akşam Bartın Kapalı cezaevinden eski Ulus işletme müdürü Mustafa Dağdeviren ile birlikte H.A., M.U. ve H.T. isimli kesim işini yapan taşeronların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.
Orman davasında eski Abdipaşa orman işletme şefi R.Ç.Ö ile orman muhafaza memuru M.Ö'nün tutuklu olarak davalarınının devam edeceği öğrenildi.

Bakmadan Geçme