Önce kamyoneti, sonra inekleri çaldılar

Hırsızların hesaba katmadıkları bir şey vardı, İşte detaylar...

Bartın asayiş ekipleri araç ve büyükbaş hayvan hırsızlarını kıskıvrak yakalarken yapılan operasyon film senaryolarını aratmadı. Bartın’dan hırsızlık yapıp Çaycuma kaçan şüpheliler, Bartın polisinin nereye giderlerse gitsinler onları bulacağını bilmedikleri için hayatlarının hatasını yaptılar ve kıskıvrak yakalandılar.
 
Bartın’dan çaldılar, Çaycuma’da yakalandılar
 
İlimiz itfaiye Müdürlüğünde çalışan O.B. babasına ait olan 3 adet ineğin ilimizde bahçede gezindiği esnada 04.06.2019 günü sabah saatlerinde yerinde olmadığını gördüklerini ve çalındıklarını anlayarak ineklerin çalan şüphelilerin yakalanıp ineklerinin de kendilerine teslim edilmesini söylemeleri üzerine polis harekete geçti.
Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan titiz çalışmalar sonucunda inekleri çalmak için kullanılan kamyonetin de çalıntı olduğu belirlendi. Şüphelilerin şantiye önünde park halinde bulunan kamyoneti düz kontak yöntemiyle çaldıkları ve daha sonra mahallede gezinen inekleri çaldıkları tespit edildi.
Güvenli kameralarını inceleyen ekipler kamyonetin Zonguldak istikametine doğru gittiği belirleyince Bartın Cumhuriyet Başsavcılığından alınan yakalama kararı sonrasında Çaycuma ilçesine bağlı köylerde operasyonlar düzenleyerek olayı çözdü.
 
İlimizden aracı çalanların V.S ile İ.S. olduğu, çaldıkları araç ve inekler ile Çaycuma'dan Zonguldak'a götürdükleri uygulamalarda yakalanmamak için de K.Y. isimli şüpheliye önden öncülük yaptırarak B.D ve M.B isimli şüphelilerin yanına gittikleri, burada Bartın’dan çaldıkları inekleri A.B. isimli şüpheliye tanesini 4000TL’den sattıkları belirlendi. Şüpheliler çalıntı kamyoneti de Zonguldak ilinde satmak üzereyken Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.
Yapılan operasyon neticesinde çalınan kamyonet sahibine teslim edildi.
Ayrıca şüphelilerin yolda kamyonetten düşürdükleri inek sahibine teslim edildi.
8 KİŞİDEN BEŞİ TUTUKLANDI
Araç ve hayvan hırsızlığı olayına karışan 8 şüpheli şahıs Zonguldak ve Bartın illerimizde yapılan operasyon sonucunda yakalanırken çaldıkları  inek ve kamyonet sahiplerine teslim edildi.
Operasyon sonucunda yakalanan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden
V.S, İ.S, K.Y, M.B ve B.D tutuklanarak cezaevine gönderilirken B.Y, S.Ö ve A.B adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
DOSYALARI OLDUKÇA KABARIK VE ARANAN ŞAHISLAR
Tutuklanan şüphelilerin hırsızlık, dolandırıcılık, çocuğun cinsel istismarı, kredi kartı dolandırıcılığı, Resmi Belgede sahtecilik, Mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, Gasp, Yaralama, Kişiyi Hürriyetinden yoksun kılma, Tehdit, Büyükbaş Hayvan Hırsızlığı, silahla gasp, sahtecilik suçlarından kayıtları olduğu ve arandıkları belirlendi.
 

 

Bakmadan Geçme