Önce güvenini kazandı, ya sonrası

Gelen telefon ile neye uğradığını şaşırdı, hemen polise koştu...

Yaşlı kadın servetini kaybetmekten son anda kurtuldu

Bartın’da eşini ve oğlunu kaybeden 80 yaşındaki yaşlı bir kadını, annelik duygularını kullanarak güven sağlayan ve bu yolla kadından vekalet alıp, yaşlı kadının İstanbul Maltepe’de sahibi olduğu 1.5 milyon TL değerindeki daireyi 500 bin TL’ye satmaya kalkan bir kişi, daireyi ve diğer gayrimenkulleri satamadan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Bartın’da Kırtepe Mahallesinde oturan 80, yaşındaki A.K, dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Edinilen bilgilere göre, 2006 yılında 45 yaşındaki oğlunu ve geçen yılda 83 yaşındaki astsubay emeklisi olan eşini kaybederek yalnız yaşayan A.K, annelik duygularını kullanarak kendisine yanaşan 39 yaşındaki S.Ç’ye güvenerek gayrimenkulleri için Bartın’daki bir noterden vekalet verdi. Geçen yıl kaybettiği eşi Y.K’den kendisine Bartın ve İstanbul’dan gayrimenkuller, arsalar, daireler ve yüklü miktarda para kalan ve hayatının son  anlarında yalnız yaşamak zorunda olan yaşlı kadın hem bakıma hem de sevgiye muhtaç olduğu için de S.Ç’yle birlikte yaşamaya başladı.
1,5 milyonluk arsayı 500 bin TL’ye satmaya kalktı
S.Ç’yle birlikte yaşayan yaşlı kadın,  kendisini arayan İstanbul’daki emlakçıdan İstanbul Maltepe Gülsuyu'ndaki 1,5 milyon TL değerindeki arsanın değerinin çok çok altında sadece 500 bin TL’ye satılmak üzere olduğunu öğrendi. Emlakçının bu satışla ilgili kendisini bilgilendirmesi üzerine kredi kartlarındaki tüm paraların da çekildiğini anlayan yaşlı kadın, kendisini dolandırmak isteyen S.Ç hakkında İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine şikayetçi oldu.
Polis kıskıvrak yakaladı
Yaşlı kadının şikayeti üzerine hemen harekete geçen polis, yaptığı operasyonla  kadının sahip olduğu daireleri, arsaları ve gayrimenkullerin satışını yapamadan S.Ç’yi yakaladı. Polisin başarılı operasyonu sonucu yakalanan S.Ç ise  çıkarıldığı mahkemece Güveni Kötüye Kullanma Yoluyla Dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gözyaşlarıyla polise teşekkür etti
Polisin bu başarılı operasyonu sonucu dolandırılmaktan ve tüm malını kaybetmekten son anda kurtulan yaşlı kadın ise “Bartın polisinden Allah razı olsun. Beni bu sıkıntıdan kurtardı. Asayiş Şube Müdürlüğündeki tüm polislere teşekkür ediyorum” diyerek gözyaşları içerisinde polise teşekkür etti.

Bakmadan Geçme