Önce fırtına, ardından kar mı geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'nin kuzeyinde fırtına beklendiğini bildirdi.

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'nin Kuzeyinde Fırtına Bekleniyor!

Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgârın; Pazartesi günün ilk saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, doğusunda 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Pazartesi gece saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Tarım İl Müdürlüğü çiftçileri uyardı
Tarım İl Müdürlüğünden yapılan uyarıda, “İlimizde bugün gece saatlerine kadar kuvvetli fırtına beklendiğinden çiftçilerimizin meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları duyurulur” denildi.

Yurdumuzun Soğuk ve Yağışlı Hava’nın Etkisine Girmesi Bekleniyor. 
Çarşamba gününden itibaren yerini yine batı kesimlerden itibaren Orta Akdeniz kökenli ve başlangıcı itibariyle ılık diyebileceğimiz daha kuvvetli yağışlı bir sisteme bırakacağı tahmin edilmektedir. Aynı gün halen Balkanlar üzerinde etkili olan şiddetli soğukların kuzeybatı kesimlerden başlayarak yurdumuzu etkisi altına alması beklenmektedir.

Çarşamba ve Perşembe Kar bekleniyor
Yapılan son hava tahminlerine göre Bartın’da Pazartesi ve Salı günü havanın yağmurlu olacağı tahmin edilirken Çarşamba karla karışık yağmurlu ve Perşembe günü kar yağışlı olması bekleniyor.


 

Bakmadan Geçme