Öğrenciler en güzel yemeği yapmak için yarıştı

Amasra'da Karadeniz bölgesinden 14 lisenin katılımı ile yöresel yemek yarışması yapıldı.

Bartın Aşçılar ve Pastacılar Derneği (BAPAPDER) Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Liseler Arası Yemek Yarışması düzenlendi.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu organizasyonunda düzenlenen yarışmaya Karadeniz Bölgesinde bulunan 9 ilden 14 okul katıldı.

Yarışmaya 9 ilden 14 okul katıldı

Yemek yarışmasına Ordu, Trabzon, Bolu, Samsun, Kastamonu,  Zonguldak, Rize ve Bartın’dan toplamda 14 okul katıldı.  Yarışmada Bartın’ı ise Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bartın Şerife Bacı Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi temsil etti. 
3 grup halinde yapılan yarışmada öğrenciler 90 dakikalık süre içerisinde mutfakta bütün hünerlerini sergiledi. Yarışmada, Samsun İlkadım Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Samsun Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü, Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise 4’üncü oldu.

Bartın Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gıda bölümü öğrencileri Edanur Çukur, Dilara Kahraman ve Nihal Bilir Batı Karadeniz iller arası yemek yarışmasında 14 okul içerisinde dereceye girerek isimlerini duyurdular ve belgelerini aldılar.

Bakmadan Geçme