Normalleşme yolunda yeni kararlar

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Sinan Güner Başkanlığında toplanarak normalleşme yolunda yeni kararlar aldı.

Bartın Valiliği normalleşme yolunda kafe ve restoranların çalışma saatleri, özel kurslar, toplantı ve etkinlikler ile halı sahaları yakından ilgilendiren kararları açıkaldı.

TOPLANTILAR YAPILACAK

İlimiz genelinde alınan tedbirlerden olumlu sonuçlar elde edilmesi ve normalleşme sürecine girilmesinden dolayı İlimizdeki il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile İl Genel Meclisinin toplantılarının tıbbi maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafenin korunması kuralları ve Bakanlıklarca alınan/alınacak diğer tedbirlere uymak kaydıyla yapılmasına karar verildi.

ÖZEL KURSLAR AÇILIYOR

Motorlu taşıt sürücüleri kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, gemi adamı yetiştirme kursları, pilot yetiştirme kursları, özel çeşitli kurslar, özel hizmet içi eğitim merkezleri, özel uzaktan öğretim yapan kurslardan isteyenlerin; kurum binalarında, uygulama eğitim alanları ile araçların da Koronavirüs salgınından korunmak için gerekli olan tıbbi maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafenin korunması ile ilgili tedbirlere uyulması şartıyla eğitimlere başlayacak.

YAZ OKULLARI AÇILACAK

Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumlarının kurucularının ve öğrenci velilerinin istemeleri halinde, eğitime ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere; kurum binaları, eğitim etkinliği yapılan diğer alanlar, okul bahçesi ile öğrenci servis araçlarında tıbbi maske kullanımı hijyen ve sosyal mesafenin korunması ile ilgili tedbirlere uyulması şartıyla başlayabilecek.

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ FAALİYETE BAŞLIYOR

Faaliyetlerine geçici süreliğine ara verilen özel kreş, gündüz bakım evleri ile çocuk kulüplerinin kurum binaları, eğitim etkinliği yapılan diğer alanlar ile öğrenci servis araçlarında tıbbi maske kullanımı hijyen ve sosyal mesafenin korunması ile ilgili tedbirlere uyulması şartıyla faaliyetlerine başlayacak.

ÖZEL GÜVENLİK KURSLARI AÇILIYOR

Faaliyetlerine geçici süreliğine ara verilen Özel Güvenlik Eğitim Kurumlarında yapılan teorik ve uygulamalı eğitimlerin, kurum binaları ve eğitim etkinliği yapılan diğer alanlarda tıbbi maske kullanımı hijyen ve sosyal mesafenin korunması ile ilgili tedbirlere uyulması şartıyla başlaması kararlaştırıldı.
Faaliyetlerine geçici süreliğine ara verilen Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Merkezlerinin bireysel kullanıma, gençlik kamplarının da talep doğrultusunda hizmete açılacak.

KAFE VE RESTORANLARIN ÇALIŞMA SAATLERİNDE DÜZENLEME

Faaliyetlerine izin verilen iş yerleriyle ilgili olarak;

a) Lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, dernek lokalleri ve çay bahçelerinin saat 22.00’dan sonra temizlik ve ertesi güne hazırlık faaliyetleri ile sınırlı olmak üzere çalışabileceklerine, lokanta ve restoranların saat 22:00 itibari ile oturarak müşteri kabul etmelerini sonlandırmaları esas olmakla beraber, faaliyetinin niteliği gereği gel-al ya da eve servis şeklinde hizmet verecek lokanta ve restoranların bu tür faaliyetlerini saat 24:00’a kadar sürdürebilecek. 

b) Şehirlerarası yol güzergâhları üzerindeki dinlenme tesisleri içinde yer alan lokanta, restoran vb. iş yerlerinin 24 saat esasına göre çalışabilecek.

c) Bu işletmelerde kişiler arası mesafe ihlaline ve temasa neden olabilecek dans/oyun vb. amaçlarla müzik (canlı müzik dahil) kesinlikle yapılamayacağına, sadece müşterilerin dinlemesine yönelik müzik yapılabilecek.

HALI SAHALARDA KISITLAMA DEVAM EDİYOR 

d) İlgili federasyonların izni ile yapılacak müsabaka, antrenman ve hazırlık süreçleri hariç olmak üzere spor merkezleri, tesisleri ve salonlarında takım ve temas halindeki sporlar, müsabakalar, eğlence amaçlı maçlar (futbol, basketbol, voleybol, tekvando, güreş, karate vb.) veya kişilerin birbirleriyle yakın temasını gerektiren antrenmanlara ilişkin getirilen kısıtlamaların geçici bir süreliğine devam etmesine karar verildi.

3. Halen faal olan veya yeni faaliyete geçecek olan otel, termal/kaplıca otelleri, motel, apart otel, pansiyon, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhaneler/kamplar ile her türlü konaklama tesislerinde, bu tesislerin faaliyetlerine izin veren mevzuat hükümleri (Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik vb.) ile iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirlere ilave olarak Bakanlıkların aldığı /alacağı diğer tedbirlerin titizlikle uygulanmasına,

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.03/06/2020

Bakmadan Geçme