Normalleşme yolunda önemli kararlar açıklandı

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinden Pazar Mesaisi, Hayat normale dönüyor

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi bugün Vali Sinan GÜNER Başkanlığında toplanarak normalleşme yolunda yeni kararlar açıklandı.

1.    Şehirlerarası yolcu taşımacılığını sınırlandıran İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 28.03.2020 tarih ve 13 nolu kararın 1. maddesinin iptali ile, şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (uçak, tren, otobüs vb.) Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemelerin yapılmasına, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemeleri şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmelerine, sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuklarımız ve gençlerimizin yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile (veli/vasi olan 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımız hariç) Seyahat İzin Belgesi almaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilmelerine,

2.    İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 13.03.2020 tarih ve 4 nolu kararın 3.maddesi ile, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dâhil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark işletmelerinin faaliyetleri geçici süreliğine durdurulmuştu. 

KAĞIT OYUNLARI, NARGİLE SATIŞI VE CANLI MÜZİK YASAK

Bu işletmelerden, lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokallerinin, iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans/oyun vb. ile bu amaçla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere, 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00'a kadar hizmet vermeye başlayacak.
(kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacaktır.) 

3.    Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri işletmelerinin 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dâhilinde saat 22.00'a kadar; spor merkezleri/tesislerinin 24.00'a kadar hizmet vermeye başlayacak. 

4.    İlimizdeki çalışma saatleri tüm pazar yerleri için “en geç 21:00” , tüm marketler için “en geç 22:00” ve tüm bakkal ve tekel bayileri için “en geç 24:00” olarak değiştirildi.

MANGAL YASAK

5.    Geçici süreyle kapatılan İl genelinde kamu kurum kuruluşlarına ait milli parklar, mesire alanları, park/bahçeler ile özel işletmelere ait piknik, mesire ve mangal alanları açılıyor.
Bu şekilde halkın kullanımına açılan alanlardan park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) yüzme, piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma vb. faaliyetlerin yerleşim yeri içi park/bahçelerde mangal yapmak hariç olmak üzere, belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyulmak suretiyle 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren başlaması kararlaştırıldı.

6.    1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren; “Deniz ve iç sularda kıyıdan ve tekne ile yapılan amatör balıkçılık faaliyetlerinin  İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 19.05.2020 tarih ve 31 nolu kararı ile asgari bir buçuk (1,5) metre olarak belirlenen sosyal mesafenin korunması bu faaliyetlerin teknenin boyuna göre bir buçuk (1,5) metre olarak belirlenen mesafe şartını sağlayacak kişiden fazla mürettebat dâhil kişi/yolcunun bulunmaması şartı ile yapılmasına, Mülki İdare Amirlerine gerekli hallerde amatör balıkçılık faaliyetlerinde düzenleme yapma yetkisinin verilmesine” olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

7.    İlimiz genelinde tekne ve yatlarla yapılan gezinti faaliyetlerinin İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 19.05.2020 tarih ve 31 nolu kararı ile asgari bir buçuk (1,5) metre olarak belirlenen sosyal mesafenin korunarak bu faaliyetlerin teknenin boyuna göre bir buçuk (1,5) metre olarak belirlenen mesafe şartını sağlayacak kişiden fazla mürettebat dahil kişi/yolcunun bulunmaması şartı ile yapılmasına, 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 31.05.2020

Bakmadan Geçme