Muhtarlar kamulaştırmadan dertli

Milletvekili Tunç'u ziyaret eden Amasra turizm derneği ile Gömü ve Kazpınarı köyü muhtarları kamulaştırma sıkıntılarını aktardılar.

Amasra Kültür Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, AK Parti Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, Gömü Köyü Muhtarı Mehmet Bıldırcın ve Kazpınarı Köyü Muhtarı Mehmet İnce’den oluşan heyet AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u TBMM’deki makamında ziyaret ettiler.
KAMULAŞTIRMA SORUNUNU AKTARDILAR
Milletvekili Tunç’u ziyaret eden Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, Amasra Kültür Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran ve Muhtarlar, yapılan yatırımlar için teşekkür ettiler, Amasra Gömü ve Kazpınarı’nda Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun yapacağı kamulaştırma ile ilgili sorunları da aktaran Amasra heyeti, bu konuda Milletvekili Tunç’tan destek istediler. Milletvekili Tunç ‘ta, TTK Genel Müdürü ile yaptığı görüşme yaparak kamulaştırılacak arazilerle ilgili detaylı bilgi istedi ve konu ile yakından ilgilendiklerini belirterek, Gömü ve Kazpınarı’nda arazileri kamulaştırılacak olan köylülerimizin mağdur olmamaları için gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.  

Milletvekili Tunç, ziyarette yaptığı açıklamada, Amasra ilçesindeki yatırımlara değinerek, Amasra’ya AK Parti döneminde çok büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi. Sadece Amasra tüneli ve bağlantı yollarının 75 milyon liralık bir yatırım olduğunu ve Amasra-Bartın arasındaki ulaşımın kolaylaşmasının Amasra’ya büyük değer kattığını söyledi. Amasra Yolcu iskelesini yaptıklarını, mendirek onarımına da başlayacaklarını belirten Milletvekili Tunç, Amasra derin deniz deşarjı ve arıtma tesislerinin yapımın gerçekleştirerek, Amasra sahillerinin tertemiz olmasını sağladıklarını söyledi. Amasra içerisinden geçen Horhor deresi, kestanelik derelerinin ıslahlarını yaptıklarını belirten Milletvekili Tunç, Amasra-Kaleşah yolunun genişletilmesini, Amasra ilçe merkezindeki cadde düzenlemelerini, tarihi köprülerin, camilerin onarımlarını sağladıklarını söyledi. Amasra müzesini 3 milyon  lira harcayarak restore ettiklerini belirten Milletvekili Tunç, 3000 yıllık tarihi geçmişe ait eserleri daha korunaklı hale getirerek, halkın sunumuna açtıklarını söyledi. Amasra’ya önemli eğitim yatırımları gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Tunç, Amasra Kaleşah İlkokulu ve Ortaokulu, Amasra Lisesi, Amasra Anaokulu’nu hizmete açtıklarını söyledi. Amasra Öğretmenevi, Amasra Adalet Sarayı ve Amasra Devlet Hastanesi ilçeye kazandırdığımız önemli yatırımlardır diyen Milletvekili Tunç, Amasar Lisesi’ne 200 öğrenci kapasiteli yurt yapımına da başlayacaklarını sözlerine ekledi.

 

Bakmadan Geçme