Mistik Bir Masal Diyarı: Fas

Seyahat tutkunlarına dünyanın kapılarını açan Prontotour'dan kadim tarihi, kültür mozaiği ve rengarenk şehirleriyle egzotik Fas turları

Son dönemlerde turistler tarafından yoğun ilgi gören ve gezginlerin uğrak noktalarından olan Fas, Prontotour’un zengin içerikli turlarıyla seyahatseverleri egzotik bir yolculuğa davet ediyor. Afrika, Arap ve Avrupa kültüründen beslenmiş melez bir yapıya sahip ülke, farklı renklerin muhteşem uyumuyla misafirlerini büyülüyor.

 

Fas’ın en önemli şehirlerinden olan ve kızıl şehir olarak adlandırılan Marakeş, dünya turizminin en çok ilgi çeken şehirleri arasında yer alıyor. Prontotour ile Fas turu kapsamında Marakeş’te yer alan anıtsal Koutoubia Camii, Fas işi mozaik ve ahşap süslemelerle bezeli Bahia Sarayı, Saadian Türbeleri görülecek yerler arasında bulunuyor. Marakeş Çarşısı’nda yer alan geleneksel aktarlardan yöreye özgü bitkilerden yapılan bin bir çeşit baharat ve çaylar da satın alınabiliyor. UNESCO Milli Miraslar Listesi’nde bulunan Afrika’nın en hareketli şehir meydanı ünlü Jemaa El Fna’da cambazlar, yılan oynatıcıları ve dövmeciler etkileyici manzaralar oluşturuyor. Yine adeta bir labirenti andıran dünyaca ünlü kapalı çarşı Souk’ta birbirinden güzel kumaşlar ve ahşap ürünler satan dükkanlardan alışveriş yapma imkanı bulunuyor.

 

Avangart ruhlu, beyaz şehir Kazablanka turu ise Birleşmiş Milletler Meydanı ve Muhammed V Bulvarı ile başlıyor. Tarihi Habus Meydanı ve dünyanın en büyük camii Hassan II Camii görülecek mekanlar arasında yer alıyor. Neo Gotik tarzdaki mimarisi ile Kazablanka Katedrali bir diğer bilinen adı ile İsa’nın Kutsal Kalbi Kilisesi, tüm görkemiyle misafirlerini karşılıyor.

 

Endülüs kültürüne sahip olan Fes şehri, otantik yapısıyla gezginlere unutulmaz anlar yaşatırken, develer üzerinde Sahra Çölü turuyla seyahatseverler güneşin doğuşu ya da batışının muhteşem manzaralarını fotoğraflayarak büyülü anları ölümsüzleştiriyor. Rif Dağlarını’nın yamacındaki ünlü mavi şehir Chefchaouen (Şafşavan) huzurlu atmosferiyle ve masmavi sokaklarıyla adeta bir masal dünyasında hissettiriyor. Mavi evlerin arasında dolaşırken yerel halkın sattığı hediyelik eşyalar alınabiliyor.

 

Karakteristik mutfağıyla gurme turistlere de hitap eden Fas, dünyanın dört bir yanından büyük ilgi görüyor. Toprak kaplarda pişirilen et, tavuk ve balıkla yapılabilen farklı baharatların kullanıldığı ünlü yemekleri Tajin deneyimlenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor. Ana yemekler dışında bademli tatlıları çok meşhur olan Fas mutfağı, Türkiye’den gelen turistlerin damak zevkine oldukça uyum sağlıyor.


Bakmadan Geçme