Mhp'nin itirazını YSK reddetti

İl Seçim kurulunun aldığı karar sonrasında YSK'ya başvuran MHP'nin itirazı reddedildi.

İl Seçim kurulunun 5 sandığın yeniden sayılmasına karar vermesinin ardından MHP, YSK’ya başvuru yaparak bu sandıkların sayılmaması için itirazda bulundu. YSK’nın bu başvuruyu reddettiği ve 5 sandığın sayılması yönünde karar verdiği öğrenildi.
TUNÇ: BARTIN’DA OY FARKI SADECE 149, YSK’YA BAŞVURACAĞIZ
Konu ile ilgili açıklama yapan Yılmaz Tunç, “Bartın İl Seçim Kuruluna 154 sandıkta oyların yeniden sayılmasını gerekçeli dilekçemiz ve somut delillerimizle talep ettik. Bartın İl Seçim Kurulu 5 adet sandıkta oyların yeniden sayılmasına karar verdi. 5 Sandıktaki oyların sayılmaması İçin YSK’ya yapılan başvuru ise reddedildi. 5 sandıkta oylar yeniden sayılacak. Ayrıca kalan 149 sandığın da sayılması İçin başvurumuzu YSK’ya yapacağız.  Her oy kutsaldır, namustur, emanettir. Vatandaşımızın hangi siyasi partiye mensup olursa olsun 1 oyunun dahi zayi edilmesine gönlümüz razı değildir. Oyların yeniden sayılmasından kim rahatsız olabilir? Demokrasilerde Seçmenin gerçek iradesinin seçim sonucuna yansıması esastır.  Yaptığımızda hukuk içerisinde halkımızın emanetine sonuna kadar sahip çıkmaktan ibarettir.” Dedi.
İşte yeniden sayımı yapılacak sandıklar:
1089 no’lu sandık Kemerköprü Mahallesi, 1091 no’lu sandık Kemerköprü Mahallesi, 1113 no’lu sandık Gecen Mahallesi, 1119 no’lu sandık Okulak Mahallesi 1061 no’lu sandık Gölbucağı Mahallesi
Gözler yeniden sayılacak olan 5 sandığa çevrilirken sayımın ne zaman yapılcağı konusunda açıklama yapılmadı.

 

Bakmadan Geçme