Mhp, Milletvekili Adaylarını Tanıttı

MHP Bartın Teşkilatı, basın toplantısı düzenleyerek 24 Haziran erken seçimlerinde Bartın milletvekili adaylarını tanıttı.

Kırşanlı ve Buyurman seçime hazır
MHP’nin bu seçimde 1. Sıra Bartın Milletvekili Adayı Operatör Doktor Orhan Kırşanlı  ve 2. Sıra Milletvekili Adayı Kozcağız Bölgesinden Eski İl Genel Meclisi Üyesi Savaş Buyurman oldu. MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik basın toplantısında Bartın’da yapılamayanlara da talip olabilmek, bu açığı bir an evvel kapatabilmek, göç veren değil, göç alan bir Bartın için yola çıktıklarını söyledi. Milletvekili Adayı Orhan Kırşanlı da tarihiyle, turizmiyle, kültürüyle, sanayisiyle, tarımıyla ve hayvancılığıyla bu bölgeyi kalkındıracaklarını ve  Bartın’ı göçten kurtaracaklarını kaydetti. Savaş Buyurman ise Ankara’nın veya İstanbul’un değil Bartın’ın milletvekili olacaklarını vurguladı.
MHP 24 Haziran seçimleri öncesinde Bartın Milletvekili Adaylarını tanıtmak üzere basın toplantısı gerçekleştirdi. MHP Bartın Milletvekili Adayları Orhan Kırşanlı ve Savaş Buyurman’ın basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP’li Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ile partililer hazır bulundu.  Aday tanıtım toplantısında ilk olarak açıklamalarda bulunan MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, “Hükümetimizin 24 Haziran erken seçim kararından sonra genel merkezimizle yaptığımız istişareler sonunda aday adaylarıyla ilgili çalışmalarımıza başladık. 8 Aday adayı arkadaşımız arasında teşkilatımız içerisindeki istişareler sonucunda iki adayımızda karar kıldık ve genel merkezimize ilettik. Onların da onayını aldık Adaylarımız 1. Sıra Operatör Doktor Orhan Kırşanlı, 2. Sıra Kozcağız Bölgesinden İl Genel Meclis Üyemiz Savaş Buyurman'dır. Adaylarımızı siz değerli basın mensuplarımız vesilesiyle halkımıza duyurmaktan büyük onur duyuyorum. Zamanımız çok kısıtlı. Seçimin 47 gününün 30 günü Ramazan ayına denk geldiğini düşünürsek zor ve sıkıntılı bir kampanya süreci bekliyor. Birbirinden değerli liyakatli adaylarımızla önce Bartın'ımızın sorunlarını ve sıkıntılarının çözümüne, sonra da devletimizin ve milletimizin beka sorununa çözüm noktasında da teminatı olabilmek için hazırız. Halkımızın yanındayız. Bu bir demokrasi yarışıdır. Seçime katılan tüm partilere hayırlı çalışmalar diler, birlik beraberliğimiz tecelli edecek, toplumsal barışımızı bozmayacak söylemlerle halkın huzurunu kaçırmayacak bir kampanya süreci dileğimizdir.” dedi.
“Bunların hepsi kahvehane dedikodusu”
Erken seçim kararının yok yere alınmadığını belirterek açıklamasını sürdüren İl Başkanı Özçelik, “Yok efendim “İyi Parti seçime katılmasın”, “MHP'nin oyları bölünmesin” diye erken seçim istenmiş. “Diktatörlüğe karşı oyun bozulmuşmuş” falan filan. Bunların hepsi kahvehane dedikodusu. Türkiye ve dünya gündemini yakından takip edenler bunun böyle olmadığını gayet iyi biliyorlar. Amerika'nın, İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'yi bombalaması ve Rusya'nın bu duruma kınama dışında bir tepki göstermemesi Ortadoğu'da kartların yeniden karıldığını gösteriyor. Barzani'nin Irak'la iş birliği yaparak etkisiz hale getirilmesi, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla BOB kapsamında kurulması hedeflenen sözde dört parçalı kürdistan oyunu bozulmuştur. Ortadoğu'da başarısız olan Amerika, Suriye'den çekilip Afganistan'a yerleşerek, terör örgütlerini buradan besleyip, Ortadoğu'da yeni bir kaos planlamaktadır. İran sınırında yaklaşık 3 Milyon Afgan mültecinin yığılması, bunun en büyük işaretidir. Ortadoğu'da bunlar olurken, Türkiye'de de döviz ve altında hızlı bir yükseliş, borsada istikrarsızlık, iç piyasadaki durgunluk, akaryakıttan başlayıp tüm ürünlere yayılan zamlar hızla tırmanmaktayken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 'Eğer siz baskıyı artırırsanız hiç tereddüdünüz olmasın bir kalkışma meydana gelir. Müsebbibi de siz olursunuz' açıklaması ile hükümeti tehdit etmesi CHP'nin diktatör Tayyip sloganıyla sokaklarda oturma eylemleri başlatması, Demirtaş'ı 17 kez ziyaret ederek Demirtaş üzerinden HDP yanlılarını yeni eylem veya eylemlere hazırlama gayretleri, kripto FETÖ'cülerin devlet kurumlarında bilerek ve isteyerek yapılan iş yavaşlatma eylemleri, bazı bürokratların 20-30 yıl öncesi gibi hizmetleri aksatma çabaları, bazı hastanelerin eskiden olduğu gibi 3 - 5 ay sonraya randevu vermeleri, bunların yanı sıra Amerika'nın YPG yerine PKK ve YPG'lilerden oluşan ama adı Arap Gücü olan yeni bir silahlı örgüt kurma çabaları, seçim dönemine gelirken PKK'nın doğu ve güneydoğuda terör eylemlerini artırması, bütün bu kaos planları ve yeni bir patlama noktası arayanlara acil bir cevap verilmeli ve belirsizlik ortadan kaldırmalıydı. İşte her zaman önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben düsturunu kendisine ilke edinmiş Sayın Dr. Devlet Bahçeli bir kez daha sahneye çıkarak gerekli cevabı verdi ve oyunu bozdu” şeklinde konuştu.
“Meral Akşener  CHP'ye minnettardır”
Özçelik açıklamasının devamında büyük kafaların büyük amaçları varken küçük kafaların yalnızca arzu, heves ve kurnazlıkları olduğunu söyleyerek, “24 Haziran'da erken seçim kararı alınmıştır. Şimdi YSK seçime girmeye hak kazanan partiler arasında İYİ Parti'yi de açıklamasına rağmen, CHP, İYİ Parti'ye 15 Vekil transfer ederek durumu sulandırmaya çalışıyor. Hiçbir ittifaka girmeyeceğini, meclise girmek için abidik gubidik oyunlara girmeyeceğini, yüz bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağını meydanlarda bağıra çağıra deklare eden Meral Akşener de CHP'ye minnettardır. Büyük kafaların büyük amaçları varken, küçük kafaların yalnızca arzu, heves ve kurnazlıkları vardır. Tayyip Erdoğan gitsin de bu vatanın sonu ne olursa olsun mantığıyla hareket edenler, hüsrana uğrayacaktır. Evet, oyun bozulmuştur. Bundan sonraki bütün oyunlar da tek tek bozulacaktır” ifadelerinde bulundu.
“Bartın’ın 15 yıldır kaybedilmiş yılları var”
Bartın’ın tek başına siyasi iktidarın 15 yılında kaybedilmiş yılları olduğunu da kaydeden Özçelik, “Malumunuz 1,5 yıl varken seçimlerin neden erkene alındığı konusunu anlatmaya çalıştık. Bizim yerelde de Milliyetçi Hareket Partisi’nin normal YSK takvimine göre 21 Mayıs’ta netlik kazanacak olan adayları erken belirleyerek yola çıkmamızla bizimde bir heyecanımız var. Nasıl ki hükümet içerideki ve dışarıdaki baskılara rağmen erken seçim kararı aldıysa biz de 21 Mayıs’ı bekleyemeden adaylarımızı belirleyip yollar düşme heyecanımızı tahmin edebiliyorsunuzdur. Bartın’ın güçlü, tek başına siyasi iktidarının 15 yılında kaybedilmiş yılları var. Devletimizin güçlü imkanlarından faydalanan büyük, başka gölgeler var. Oraları gördüğümüzde onur ve gurur duyuyoruz. Bartın’da yapılamayanlara da talip olabilmek, bu açığı bir an evvel kapatabilmek, göç veren değil, göç alan bir Bartın hususunda bir an önce yola çıktık. İnşallah Bartın halkı bu sefer bunun farkına vararak bu teveccühü bize gösterecektir. Biz ittifakla seçime giriyoruz. İttifakla Sayın Cumhurbaşkanı’mızı destekleyerek aday çıkartmadık. Oylarımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza aynı zamanda halkınızın da cumhur ittifakına destek vermesini istiyoruz. Ama TBMM unsurlarını belirlerken kendi oy pusulasında Milliyetçi Hareket Partisi’ne destek vermelerini istiyorum. 35 milletvekiliyle şuan ülkenin içinde bulunduğu siyasi çıkmazdan, ülkemize yön veren bu siyasi anlayışın halkımızın destekleriyle güçlendirilerek daha fazla milletvekili çıkararak bu ülkeye neler yapılabileceğini tahmin bile edemiyorum. Onun için yerelde başlayan bu hareketimizin genele yansıması açısından Bartın halkının bizi desteklemesini istiyoruz.” diye konuştu.
“Maalesef  gerçekler acıtıcı, sözler incitici oluyor”
İl Başkanı Özçelik gazetecilerin de sorularını yanıtlarken Bartın Devlet Hastanesinde ki raporlamalar için uzun tarihler verilmesi sorusuna, “Seçim arifesindeyiz. Burada bu ülkenin bazı gerçeklerini bildiğimizi ifade etmek için bunları anlattım ama bu ülkenin seçim arifesinde birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu şu süreçte maalesef  gerçekler acıtıcı sözler incitici oluyor. Onun için bazı şeyleri şu an ifade etmenin doğru olmayacağı düşüncesindeyim. Allah nasip ederse 24 Haziran’dan sonra ama Bartın’ın ama ülkemizin geleceği ile ilgili sorunların ve olumsuzlukların üstesinden geleceğimize inancımız sonsuz. Milletvekili Adaylarımızdan Savaş Buyurman’ın bölgesine hakimiyeti ve Orhan Kırşanlı’nın 18 yıllık hizmet anlayışında bugüne kadar olumsuzluğunu hiç duymadık. Her görüşten insana hizmet vermiş ve hekimlikten vekilliğe giden yolculukta aynı şiar ile tüm halkımıza inancımız sonsuz. Biz devletimizin gücü ve imkanlarını Bartın’a aktaramayan vekillerden muzdaripiz. Devletimizin imkanları çok büyük ve devletimiz çok güçlü. Aradaki vekillerin basiretsizliği ve bu bölgeye karşı beklentilerinin olmaması bize çok şey kaybettirdi. Daha hastanemizin bile ortada olmaması bizi sıkıntıya sokuyor. Şu anda bu eleştirilerin acıtıcı ve incitici olacağı için inanın şu anda bu işin arifesi değil. 24 Haziran’dan sonra acımasızca bu işin mahkemesini kurabiliriz. Yeter ki Bartın halkı bize o makam ve mevkileri nasip etsin.” şeklinde cevap verdi.
“Devlet bekası içim nefislerimize gem vurduk”
İktidar partisi mensuplarının “Tek başına iktidar ve istikrar” şeklindeki algı yönetiminin kamuoyunda ki karşılığının ne olduğu sorusunu da yanıtlayan Özçelik, “Tek başına iktidarın Yenikapı ruhundan sonra oturmamış yapısı var. Bunu biz hepimiz biliyoruz ve sizlerde görüyor ve izliyorsunuz. Tabi ki bu nefis, yani 13-14 yıllık iktidarlarından sonra bazı şeyleri kabullenmemeleri kadar normal. Biz bunlara sıcak bakıyoruz. MHP Genel Başkanı zaten yola çıkarken 49 yıllık siyasi partisini ve siyasi bekasını yok sayarak siyaseti rafa kaldırdı. Ne dedi “devlet bekası.” Onun için nefislerimize gem vurduk. Duygularımızı bir kenara koyduk. BSEÇİM sahasında karşılaşacağımız olumsuzluklara bile bizler hazırız. Bizler davamızın neferi ve askerleriyiz. Biz bu ülkeye 35 milletvekiliyle, bir şekilde hatalar yaptırılmış bir siyasi idareye ve vesilesi ile bu ülkeye yön verebilmişsek kendimizde bu güveni ve bu ruhu görebiliyoruz. Bu güvenle yola çıktık. Yaptırılan o hatalar zincirinin yeni süreçte yaptırılmaması adına TBMM’nin emniyet supabı, sigortası, hayat sigortası olan MHP’nin kabullenildiği ve gönüllere su serptiğine inanıyorum. İnşallah halkımız bu inanç doğrultusunda sandığa gittiğinde bizleri unutmayacaktır.” diye yanıtladı.
“Ülkemizin geleceği için birliktelik yaptık”
Özçelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Oyumu cumhurbaşkanına vereceğim ama parlamentoda AK Parti'ye vermeyeceğim” şeklindeki söylemler karşısında, “Bu oyun, bu tezgah… Kimlerin olduğunu anlıyorsunuz. İnşallah bu münafıklar çetesini 24 Haziran'da hep birlikte yere gömeceğiz.” açıklamasına yönelik soruya ise, “Ülkemiz üzerinde büyük baskı var. Sn. Cumhurbaşkanımızın da halkımızda oy karşılığı var. Oy karşılığı olan bir siyasi liderle ülkemizin geleceği için birliktelik yaptık devlet bekası için. Bu seçim sürecinde bir takım ifade etmiş olduğu olumsuz kelimeler münferit olarak kendi şahsını bağlar. Onu o an için bir öfke ile söylemiş olabilir. İnancım kesinlikle bunun bir gaf olduğundan yanadır. Yani böyle bir şey yok. Birliktelik için yola çıktık ve birlik beraberliğe ihtiyacımız var. O sözlerden birilerinin huysuzlanacağı ihtimalini de düşünmemiz lazım. İşte bu gafı aslında yapmamaları gerekir diye düşünüyorum. Ama bu sözün öncesi, önü ve arkası olabilir. Bunları şu anda bilmediğim için çok fazlada bir şey söylemek istemiyorum. O kadar büyük bir mesele ile mücadele içerisindeyiz ki işte bugün Saddam için Irak’ı yakanları, bugün Mursi için Mısır’ı yakanlar, Esat için Suriye’yi yakanlar, Kaddafi için Libya’yı yakanları hiçbir zaman unutmamak lazım. Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan içinde Anadolu’yu yakmak istiyorlar. İşte onlara bu fırsatı vermemiz lazım. Bu şahısların yarın var olup olamayacağını kimse bilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmiş dönemde yorulmuş olan bir yönetim anlayışını yeniliyor. Bu yenilenen yönetim anlayışının ülkeye güven ve huzur vereceğine olan inancımız sonsuz. Genel Başkanımız buna yön verdi. İnşallah ülkemiz huzur bulacak. Korkusu ve tereddüdü olanlar var. Evet olabilir, her an her şey olabilir. İnsanız,  nefislerimize de yenik düşebiliriz ama paranoyak olmak yerine artık ileriye bakmamız lazım. Geçmişi unutturmuyorlar birbirleri ile tartışsınlar ve küçülüp büyüsünler diye. Akdeniz’de uçak gemileri ve denizaltılar var. Onlar orada ne amaçla duruyor bunu hiç unutmamak lazım. Çok büyük oyunlar var. Batmaz denilen Titanic bir buz dağına çarparak battı. Batmaz denilen ülkemizde de her an her şey olabilir. Çok güçlü bir ülkeyiz. Sağcı-solcu, inanan-inanmayan, şucu-bucu diye bizi bölerlerse biz zayıflar ve zayıflatılırız. İşte şu anda tüm siyasi partilerden ve seçmenlerden herkesin 24 Haziran günü aklı ve vicdanını yan yana getirmelerini istiyoruz. Akılları ve vicdanlarını yan yana getirirlerken inanıyorum ki oy kullanırken bu ülkenin güvencesi ve emniyet supabını asla unutmayacaklar. Şu anda bizim siyaset yapacak zaman değil. İdeolojilerimizi şaha kaldıracak, pazarlıklarla koltuk sevdası haline getirecek hiç halimiz yok. Ülkemiz her gün büyük güç kaybediyor. Bakın birbirimizle uğraşırken hepsi kendi işlerine baktı. Uçağımız yok, motorumuz yok, aracımız yok, ürettiğimiz hiçbir şey yok. Kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri iken bugün samanımız yurt dışından ithal ediliyor. Yediğimiz domates ve salatalığın fidanları İsrail’den geliyor. Bunlar bu büyük ülkenin ayıpları. Bunlar acilen telafi edilmesi gerekiyor. Bu ülkenin istikrara ihtiyacı var ise bu ülke insanının her ferdinin taşın altına elini koyması gerekiyor. MHP bunu yaptı ve diğerlerinden de bunu bekliyoruz.” şeklinde yanıt verdi.
“Seçmenlerimiz bizi desteklesinler”
Özçelik son olarak MHP’ye verilecek oyların AK Parti’ye gidecek şeklinde kamuoyunda oluşan algıya yönelik soruya ise, “Toplum içerisinde algılar oluştuğunu duyuyoruz ancak ittifaktan kaynaklanan Bartın için 1 vekil şansımız var. Bartın çok kan kaybetmiş 3 vekilliği olan ama milletvekilliğinin basiretsizliğinden kaynaklanan göç nedeniyle 2’ye düşmüş şansız bir yer. Şimdi Bartın’da ki 1 AK Parti ve 1 CHP milletvekili aktörlerinin yer değişebileceğini seçmenlerimiz unutmamalıdır. MHP’ye verilen her oy MHP’nindir. Bizim başarabileceğimize inancımız sonsuzdur. Seçmenlerimiz bizi desteklesinler. Hiçbir zaman “AK Parti’ye gitti-geldi” gibi bu tür polemikler içine girmek istemiyorum. Bizim oylarımız bizimdir. 1 vekile talibiz ve halkımızdan da bu tür kafa karışıklılıklarına takılmamalarını istiyoruz.” diyerek yanıt verdi.
Kırşanlı: “Bartın’ı göçten kurtaracağız”
MHP Bartın 1. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Orhan Kırşanlı ise basın toplantısında herkesi kucaklayan bir siyaset güdeceğini ve seçilmesi durumunda yakasında ki MHP rozetini çıkartarak Bartın’ın sorunlarını çözebilmek için çalışacağını söyledi. Kırşanlı, “Bartın yaşaması çok kolay bir yer. Tarihiyle, turizmiyle, kültürüyle, sanayisiyle, tarımıyla ve hayvancılığıyla bu bölgeyi kalkındıracağız. Bartın’ı göçten kurtaracağız.” dedi.
“Bartın’ı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum”
26 yıl boyunca devlete hizmette bulunduğunu kaydeden Kırşanlı, “Şu an Bartın’da özel bir tıp merkezinde çalışıyorum. 24 Haziran’da erken seçim kararı alındıktan sonra ülkenin gerek içerde gerekse dışarıda ki zor günlerinde devletime en iyi şekilde hizmet edeceğimi bildiğim için, bu bilgi ve birikime sahip olduğuma inandığım için bende ülkenin bölünmez bütünlüğünü ilke edinen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak elimi taşın altına koymaya hazırım. Bartın halkının desteğiyle Bartın’ı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum” şeklinde konuştu.
“Tek ihtiyaç olan şey birlik olmak”
Seçilmesi durumunda yakasında ki rozeti de çıkaracağını kaydeden Milletvekili Adayı Kırşanlı, “Ben Bartın’ın tüm kesimlerinin vekili olacağım. Bunun sözünü veriyorum. Bunun sıkıntısını ben Bartın’da kaldığım süre zarfında çok çektim. Bu nedenle ben herkesi kucaklayan bir siyaset güdeceğim. Ben 25 Haziran’da inşallah seçilirsem yakamdaki rozet olmayacak. Bartın’ın sorunlarını çözebilmek için çalışacağız. Bartın yaşaması çok kolay bir yer. Tarihiyle, turizmiyle, kültürüyle, sanayisiyle, tarımıyla ve hayvancılığıyla bu bölgeyi kalkındıracağız. Bartın’ı göçten kurtaracağız. Bartın’ın gelişmemesi için hiçbir neden yok. Tek ihtiyaç olan şey birlik olmak. Yeter ki kenetlenelim. Siyasi çatışmalara ve kısır döngülere girmeyelim. Seçildikten sonra herkesin tek partisi hizmet partisi olsun” şeklinde konuştu.
“Bartın’ın milletvekili olacağız”
MHP Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayı Savaş Buyurman da Ankara’nın veya İstanbul’un değil Bartın’ın milletvekili olacaklarını söylerken Kozcağız beldesinin ilçelik sürecine ilişkinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Ankara’nın veya İstanbul’un değil Bartın’ın milletvekili olacaklarını kaydeden Buyurman şöyle konuştu:
Öncelikle basın mensubu arkadaşlarımıza davetimize katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Bartın’da İl Genel Meclisi seçimlerinde 2.sıradan aday oldum. Bartın halkının teveccühüyle bu göreve seçildim. Tabii teşkilatımızın beni milletvekili adaylığına uygun görmesiyle birlikte bu görevimden istifa ettim. Bartın gerçekten çok sıcak bir yer. Dışarıdaki insanların Bartın’a bakış açısı oldukça iyi. Herkesin birbirini tanıması da oldukça iyi. Biz Ankara’nın veya İstanbul’un değil Bartın’ın milletvekili olacağız. Halkımız bize bu görevi layık görürlerse elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız” diye konuştu.
Buyurman: “önergeler sayın vekilin masasının altında kalıyor”
Buyurman; “Bartın’da yapılması gerekenler belli. Sorunlar ortada. Çimento fabrikası Bartın’dan gitmek üzereyken Sayın Belediye Başkanımız Gaziantep’e kadar giderek buraya ek bir bina daha yaptırdı. İstihdamın artırılması şart. Biz Bartın’da 40 yaş üstü veteranlar takımı kurduk. Veteranların milli takımını Bartın’a getirdik. 60 ilin yöneticisini Bartın’da ağırladık. Bartın’ın tanıtımıyla ilgili bir şeyler yapalım diye uğraşıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın ve İl Genel Meclis Başkanı Sayın Kenan Dursun dışında destek veren olmadı. Bu kadar önemli bir etkinlikte biz milletvekillerimizi göremedik. Yani biz Bartın’ın vekili olacağız diye boşuna demiyorum. Bir de Kozcağız beldemizin ilçe olmakla alakalı talebi var. Kozcağız için elimizi taşın altına soktuk. Kozcağız’ın Belediye Başkanı da dahil uğraşıyor. Biliyorsunuz Belediye Başkanı Ak Parti’den. Sayın Vekilin Kozcağız’ın elinden tutup kaldırması gerekiyordu. Sayın Belediye Başkanı Ankara’ya gidip, Kozcağız’ın ilçe olmasıyla ilgili önergeleri vermesine rağmen, önergeler Sayın Vekilin masasının altında kalıyor. Bizim isteğimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza önergenin iletilmesi. Sayın Vekilin bu önergeyi iletmesi gerekiyordu. Bu önergeyi iletsin. Varsın olmasın. Ancak iletilmedi. Biz Kozcağız’ın ilçe olması için elimizden gelen mücadeleyi gösteriyoruz” dedi.

 

Bakmadan Geçme