Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başladı

Pandemi nedeniyle ara verilen sınavlar yeniden başladı, İşte sınav ücretleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı MEYBEM firması tarafından Bartın Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle tehlikeli ve çok tehlikeli  57 iş kolunda, hem yazılı hem de uygulamalı sınavlarla ilgili kayıtlar yeniden başladı.
Covid-19 nedeniyle ara verilen sınavların yeniden başladığını açıklayan Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık “İnşaat, otomotiv, enerji ve metal sektörlerinde ve diğer 57 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi olmayanların belge alabilmesi için kayıtların yeniden başladığını belirtti.
Başkan Halil Balık, denetimlerde ve iş kazaları gibi istenmeyen durumlarda zor durumda kalınmaması ve mağduriyet yaşanmaması için MYK belgelerinin ivedilikle alınması gerekiyor. 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ülkemizde tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma zorunluluğu getirildi. 
Yasa gereğince, meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar dışındaki tüm belgeler geçerliliğini yitirdiğini belirtti.
Bartın TSO Başkanı Halil Balık açıklamasının devamında “covid-19 önlemleri kapsamında 57 iş kolunda hem yazılı hem de uygulamalı sınav gerçekleştirebiliyoruz. Kalifiye ve nitelikle eleman çalıştırılmasının yanı sıra bu kişilerin alınması gereken zorunlu belgeleri de almaları artık zorunla hale gelmiştir. Mesleki Yeterlilik belgesi sonuçta ehliyet niteliğindedir. Ehliyeti olmayan insanlar nasıl araç kullanamıyorsa,  firmalarda çalışan vatandaşlarımız da nitelikli çalışabilmeleri için bu mesleki yeterlilik belgesini almak zorunda. Belgesi olmayan tehlikeli ve çok tehlikeli iş kollarında çalışanların ceza yememesi ve çalıştıkları işyerlerini sıkıntıya düşürmemeleri için Mesleki Yeterlilik Belgesi almak üzere odamıza davet ediyor, başvurularını yapmalarını bekliyoruz. Sınavın gerçekleştirilebilmesi için çoğunluğun sağlanması ve en az 15 kişinin başvuru yapması gerekiyor. Denetimler gerçekleştiği sırada yetki belgesi olmadığı tespit edilen hem işveren hem de işçi para cezası alıyor. Temennimiz işverenimizin ve çalışanlarımızın bir mağduriyet yaşamaması ve zorunlu olan bu belgeleri bir an önce almalarıdır'' dedi. 

Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başladı
Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başladı
Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başladı

Bakmadan Geçme