Mahkeme kuruldu, idam edildi

Bartın Cumhuriyet Meydanında gazeteciler tarafından kurulan temsili mahkemede 'Bebek katili, vatan haini ve tecavüzcü' yazan cansız manken vince asılarak idam edildi.

GAZETECİLER, ÇOCUKLARIN ÖLDÜRÜLMESİNE VE İSTİSMARINA SESSİZ KALMADI 
Gazeteciler çocuk katilleri için idam istedi
Bartın’daki basın mensupları, son günlerde ülke genelinde yaşanan çocuk kaçırma, tecavüz, öldürme olaylarına sessiz kalmayarak protesto etti.
Cumhuriyet Meydanı’nda temsili mahkeme kuran gazeteciler, çocuk katilleri, tecavüzcüler ve vatan hainleri için idam istedi. Mahkemede  idam cezasına çarptırılan ve üzerinde  “Bebek katili, vatan haini ve tecavüzcü” yazan cansız manken ise vince asılarak idam edildi.
Protesto kapsamında ayrıca temsili bir mahkeme kurularak cansız mankenin taciz, tecavüz ve cinayet suçundan yargılaması yapıldı. Yapılan temsili yargılamada mahkeme idam kararı vererek suçlunun asılmasını talep etti. Üzerinde Bebek katili, vatan haini ve tecavüzcü” yazan cansız manken meydana getirilen vince asılarak idam edildi. Ardından ise meydanda gezdirilerek teşhir edildi.
Yavuzaslan: “En kesin yöntem idamdır”
Gazeteci Güngör Yavuzaslan protestonun ardından yaptığı açıklamada  “Bugün burada son günlerde toplum vicdanını sızlatan büyük bir infial oluşturan bebek katillerine, çocuk katillerine karşı Bartınlı gazeteciler olarak STK’ların desteği ve halkımızın desteğiyle bir protesto eylemi ve temsili bir mahkeme yaptık. Ankara’da ve özellikle TBMM’ye yeni seçin milletvekillerimiz başta olmak üzere yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber tecavüzcülere, çocuk katillerine, bebek katillerine vatan hainlerine idam talebimiz var. Bu toplum vicdanının sesi. Burada Bartın’da görev yapan gazeteci arkadaşlarımızla beraber bu eylemi gerçekleştirdik. Ankara’nın sesimizi duymasını istiyorum. Toplum vicdanı milletin dediği esastır. Hiç kimse çocuğunu öldüren çocuğuna tecavüz eden bebek katillerinin cezaevinde beslenmesini istemiyor. Bizim paramızla katillerin beslenmesini istemiyoruz. Meclis yemin ettikten sonra ilk kararın idamın gündeme gelmesi gerekir. Ne kimyasal hadım ne de başka bir yöntem caydırıcı olmaz. En kesin yöntem idamdır. Hz. Ömer’in adaletini istiyoruz. Toplum adına adalet talep ediyoruz” dedi.
Çınçın: “Bu katillerin cezaevinde beslenmelerini istemiyorum”
Gazeteci Nihal Çınçın ise   “Bu katillerin cezaevinde beslenmelerini istemiyorum. Bunun affı telafisi yok. En ağır bir şekilde cezalandırılmaları lazım. İbreti alem için asılması lazım ki insanlar bunu görüp bir daha böyle bir teşebbüste bulunmasın” şeklinde konuştu.
Karaman: “Tüm halk bunu bekliyor ve istiyor”
Gazeteci Süleyman Karaman da “Masum yavruları katleden tecavüzcülerin, vatan hainlerinin nefes alması haramdır. Bunların bir an önce idam edilmesi gerekiyor. Tüm halk olarak bunu bekliyor ve istiyoruz” ifadelerinde bulundu.


 

Bakmadan Geçme