Madencinin istediği oldu, madde değişti

Torba yasada Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait madenlerin özelleştirilmesinin önünü açacak maddeye ek yapıldı.

Zonguldak ve Bartın'daki TTK'nın kendi işlettiği maden sahaları özelleştirme kapsamından çıkarıldı.

TORBA YASA TASARISI 58. (Yeni 51.) MADDE DEĞİŞİKLİK YAPILARAK TBMM’DE KABUL EDİLDİ
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 58. Madde olarak görüşülen ve TBMM Genel Kurulu’na 51. Madde olarak gönderilen Maden Kanunu’nda değişiklik öngören  kanun maddesi, ek yapılarak TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
“3213 sayılı Kanunun Ek-1’inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Türkiye Taşkömürü Kurumu ile Türkiye Kömür İşletmeleri, uhdelerinde bulunan maden ruhsat sahalarını işletmeye, işlettirmeye, bunları bölerek yeni ruhsat talep etmeye ve bu ruhsatları ihale etmeye yetkilidir" şeklinde olan 51. Madde, AK Parti Milletvekillerinin verdiği önergeyle TTK’nın doğrudan işlettiği sahaların ihale edilemeyeceği yönünde eklenen cümleyle kabul edildi.
Muhalefet partilerinin 51. maddenin tasarıdan çıkarılması yönünde verdikleri önergeler ise kabul edilmedi.
ATALAY VE GMİS YÖNETİMİ MECLİS’TE TAKİP ETTİ
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, maddeyle ilgili çeşitli görüşmelerde bulunduktan sonra TBMM Genel Kurulu’nu takip etti.
Görüşmeler öncesi ve sonrasında bir araya gelen Meclis İdare Amiri Erdoğan Özegen, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, GMİS Yönetim Kurulu üyeleri ile MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş Meclis’teki görüşmeleri yakından takip ettiler ve görüş alışverişinde bulundular.


 

Bakmadan Geçme