Madencilerin eyleminde son durum!

Polis girişte yoğun güvenlik önlemi aldı, işçilerin girişine izin verilmiyor...

Amasra’da gece ve sabah vardiyasında madene giren işçilerin -250 metrede eylemi devam ederken 16.00 vardiyası için gelen işçilerinin ocağa girmesine izin verilmedi.
 
Zonguldak ve Amasra’da Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan maden işçileri, torba yasa tasarısını protesto etmek amacı ile maden ocağından çıkmama eylemini sürdürüyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı müessese müdürlüklerine ait maden ocaklarında gece 24.00 vardiyasına giren işçiler sabah 08.00’de mesaileri bitmesine rağmen yer üstüne çıkmadı. Amasra’da Gündüz 08.00 vardiyasına gelen madenciler, arkadaşlarının yukarıya çıkmaması üzerine destek için kuyu dibine indiler.
Torba Yasa Tasarısı’ndaki 58. Maddeyi protesto eden madenciler eylemi devam ederken Amasra’da 16.00 vardiyası için işyerine gelen madencilerin ocağa girmesine izin verilmedi. Amasra TTK’nın girişinde toplanan işçiler içerideki arkadaşlarına destek için kapıdan ayrılmıyor.
Amasra TTK’nın girişinde polis ekipleri yoğun önlem alırken işçilerin girişine izin verilmiyor. Eylem devam ediyor ve ocaklarda üretim durmuş vaziyette.


 

Bakmadan Geçme