Maden kazası, Çok sayıda yaralı var

Haluk Levent'in paylaşımı ortalığı ayağa kaldırdı.

Çok sayıda Bartınlının çalıştığı Soma yakınlarında bulunan İzmir’in Kınık ilçesinde özel bir maden ocağında metan gazı patlaması meydana geldi. Haluk Levent'in Twitter'dan "Ahbaplar bildirdi. Soma'da yer altında trafo patlaması yaşandı az önce. 15 madenci ölü 60 yaralı bilgisi geldi" şeklinde yaptığı paylaşım ortalığı ayağa kaldırdı. Sosyal medyada oluşan bilgi kirliliğine İzmir valisinin açıklaması ile son verildi. Olayda çok sayıda madenci yaralanırken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den peş peşe açıklamalar geldi.
İZMİR VALİSİNDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR
Patlamayla ilgili İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı açıklamada, “İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu, Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerine yer verdi.
Vali Köşger, bir sonraki açıklamasında ise, “Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup; Göçük altında kalan vatandaşımız yok. Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 45 vatandaşımız hafif yaralıdır” dedi
KINIK KAYMAKAMLIĞI: Can kaybımız yok. 
Kınık Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise; “İlçemiz Polyak Eynez Madeninde  meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden ve göçük altından kurtarılmayı bekleyen vatandaşımız bulunmamaktadır. Gelişmeler hakkında sağlıklı bilgi Valiliğimiz tarafından verilecektir." denildi.
HALUK LEVENT ÖZÜR DİLEDİ
Hatalı paylaşım nedeniyle açıklama yapan Haluk Levent, "Arkadaşlar bu sayfadan bugüne kadar hep doğru İstihbarat vermeye çalıştım. Olay doğru. Soma - Kınık tarafında olmuş. Az önce “ölü yok 70 yaralı var” dediler. Evet neyse ki  70 yaralı çoğu da hafif. Lütfen acele ettiğim için beni bağışlayın. Hepinizden tek tek özür diliyorum." dedi. Yaralı işçilerin yakınları Soma Devlet hastanesine akın etti. 

Maden kazası, Çok sayıda yaralı var

Bakmadan Geçme