Maaşını çekmeye giden şok oldu

Dolandırıcılık, kredi kartı ve maaş kartları kopyalanmış!

Kart kopyalayıp maaş hesaplarından para çekmişler

Bartın’da kimliği meçhul kişiler bir banka şubesinin ATM cihazına yerleştirdikleri aparatla müşterilerin kredi ve maaş hesap kart bilgilerini kaydettikten sonra kart kopyalayıp hesaplarından para çektikleri belirlendi.

Resmi kurumlarda çalışan ve ayın 15’i olması itibariyle maaşlarını çekmek için bankamatiğe giden müşterilerin hesaplarında para olmadığını görünce bankaya akın etmesiyle ortaya çıktı. Kredi kartı ve maaş hesaplarından para çekildiğini fark eden müşteriler banka şubesine gitti. Durumun Bartın Emniyet Müdürlüğü’ne bildirilmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Bartın ve diğer komşu illerde de aynı olayın yaşandığı ve 4 Ocak 2019  günü  ATM cihazına yerleştirilen aparatla müşteri kartlarının kopyalandığı iddia edildi. Kart kopyalamanın Bartın Çevre Şehircilik İl Müdürlüği önünde bulunan ATM'lerden birine kurulan düzenekle yapıldığı ve kopyalanan kartlar ile İstanbul Bayrampaşa’dan bugün yatan maaşların çekildiği gelen bilgiler arasında. Bankanın kaç müşterisinin kartının kopyalandığı kesinlik kazanmadı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

NASIL KOPYALIYORLAR?

ATM fareleri, kart bilgilerini kopyalamak için kart yuvasının ağzına, üzerinde chip olan bir aparat yerleştiriyor. Aparattan geçen kartın bilgileri kopyalanmış oluyor. Şifre bilgilerini öğrenmek içinse tuş tabelasının hemen üzerine gizli kamera yerleştiriliyor.


Bakmadan Geçme