Kurusıkı atarsanız bakın ne oluyor

Ormanlık alandan gelen silah sesleri pahalıya patladı...

Bartın’da ormanlık alanda kurusıkı ile ateş eden bir şahsa hem ceza kesildi, hem de silahına el konuldu.
Bartın’ın merkeze bağlı Gökçekıran Köyünde ormanlık alan içerisinde silah atıldığına dair ihbarı değerlendiren Jandarma ekipleri köye gitti. Jandarma ekipleri tarafından yapılan kontrolde B.S. isimli şahsın patpat diye tabir edilen tarım aracının sepetinde faturasız 9 mm bir adet kurusıkı tabanca ile şarjör ele geçirildi.
Tabancaya el konulurken şahsa 5729 Sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanunun 4/2. maddesi gereğince 1.294 TL idari yaptırım cezası uygulandı.

KURUSIKI SİLAHLAR YASAL MI?
 
Ses ve gaz fişeği atan, halk arasında “Kurusıkı” olarak tabir edilen silahların araçlar dahi taşınması yasak.
Ses ve gaz fişeği atan silah satın almak için, Adli Sicil Belgesi ile av bayilerine müracaat edilmesi ve müracaat sonrası alınan silahın bir ay içerisinde mülki amirliğe getirilerek kayıt ettirilmesi zorunlu. Bu silah, ateşli silahlarla işlenen veya 6136 sayılı Kanun kapsamına giren suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar ile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olanlara satılamaz. Bu silahın 18 yaşından küçüklere satılması ve silah üzerinde tadilat yapılması yasak.
Belirtilen hususlara aykırı davrananlara, 5729 Sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun ve ilgili Yönetmelik gereği 1294 TL idari para cezası uygulanırken silaha al konuluyor.

 

Bakmadan Geçme