Kurucaşile'de Öğretmenler Günü Mevlidi

Kurucaşile'de öğretmenler günü münasebetiyle ebediyete irtihal etmiş, görevi başında şehit olmuş öğretmenler ve tüm şehitlerimiz için mevlid programı düzenlendi.

Dün akşam Kurucaşile Merkez Aliağa camiinde  düzenlenen  mevlide ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet AKDOĞAN, ilçe müftüsü Recep ŞAHAN, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler   ve vatandaşlar katıldı.

Mevlid programında ilçe müftülüğü din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i şerif ve ilahiler okundu. Ardından ilçe müftüsü Recep  ŞAHAN  günün mana ve ehemmiyetine dair sohbet etti. Müftü Şahan bakara suresi 31. Ayete atıfta bulunarak insanın ilk öğretmeninin Yüce Allah olduğunu vurguladığı konuşmasında  şunları belirtti:

“Hz. Peygamber aynı zamanda  bir öğretmen idi. 23 sene öğretmenlik yaptı.Bu süre zarfında şefkat ve merhametiyle, güzel ahlakıyla cahiliye toplumunu dönüştürerek asr-ı saadet toplumu haline getirdi. Zira O, Kur’an’ın da belirttiği gibi büyük bir ahlak abidesiydi. Yine o hem insanlara hem diğer canlılara merhamette zirvedeydi. Kuşu ölen bir çocuğa taziyeye gidecek kadar ince ruhlu, merhamet sahibi bir insan idi. Bir Yahudi cenazesini görünce ayağa kalkacak kadar insana değer veren örnek insan idi. Bir sabah namazında çocuk ağlaması sebebiyle namazı kısaltan bir peygambere ümmetiz. Dolaysıyla Efendimiz Kur’an’ın ifadesiyle bizim için örnek insandır. Rol modelimiz o olmalıdır. Diğer taraftan Medine’ye hicretten sonra Medine’de yapılan ilk işlerden birisi de mescide bitişik, bugünkü manada yatılı okul diye bileceğimiz Suffe inşaatı olmuştur. Bu da gösteriyor ki İslam medeniyeti İlim ile yükselecektir. Bedir esirlerinin, 10 müslümana okuma yazma öğretmeleri karşılığında serbest kalmaları da çok önemlidir.”

Program İlçe Müftüsü  Recep ŞAHAN’ın yaptığı dua ile sona erdi. Mevlid programının sonunda katılımcılara Milli Eğitim Müdürlüğünce gül suyu, meyve suyu ve kek ikram edildi.

Bakmadan Geçme