Kurucaşile'de hasar tespit çalışmaları başladı

1 yıl aradan sonra yeniden sel felaketiyle karşı karşıya kalan Bartın'ın Kurucaşile İlçesinde hasar tespit çalışmaları başladı.

Bartın’ın Kurucaşile ilçesine metrekareye bir günde 233,1 mm yağmur yağdı. Yoğun yağmurun yaşandığı ilçede dereler taşarken yollar ve işyerleri büyük hasar gördü.
Salı günü akşam saatlerinde 2 saat boyunca etkili olan sağanak yağış dolayısıyla ilçe merkezinden geçen dere taştı. Taşkın sonrası çevredeki işyerlerini su basarken Bartın-Kurucaşile yolunda, Uğurlu Köyü mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle araçlar yolda mahsur kalırken yol ulaşıma kapandı.  Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, sadece maddi hasarın meydana geldiği selle ilgili hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi.
Aynı zamanda Uğurlar Köyü’nde 4 kişilik bir aile selde mahsur kaldı. Ekipler tarafından hemen aileyi kurtarma çalışmaları başlatılırken Kurucaşile limanında bağlı olarak bulanan 4 tekne de sel sularına kapılarak, denizde kayboldu.
İlçe merkezinin ve ilçeye bağlı Tekkeönü Köyü’nün selden çok fazla etkilenirken ilçede hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Vali Nusret Dirim ve İl genel Meclis Başkanı Kenan Dursun selin yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu.
1 YIL ARADAN SONRA YENİDEN SEL YAŞANDI
13 Ağustos’ta yaşadıkları sel felaketini tekrar yaşadıklarını dile getiren Sayın, “İlçemizde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış yaklaşık 2 saat boyunca devam etti. İlçemizin ortasında geçen dere sel suları nedeniyle kabarınca 10 dükkan sular altında kaldı. Özellikle Tekkeönü köyü ve Kurucaşile ilçemizden bu yağıştan çok fazla etkilendi. Bartın Kurucaşile şu anda yol güzergahındaki derelerin taşması ve heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Belediyemizin bütün ekipleri şu anda seferber olmuş durumda. Ayrıca uğurlu köyünde dere kenarında bulunan bir evde mahsur kalan ailelerin olduğunu öğrendik. Şu anda ekiplerimiz o aileleri kurtarmaya çalışıyor. Hakikaten geçen sene 13 Ağustos’ta yaşadığımız sel felaketini tekrar yaşadık” dedi.
KÖY YOLLARI DA ZARAR GÖRDÜ
Sağanak yağış sadece ilçe merkezin i vurmadı.  İlçeye bağlı Hisar, Çayaltı, Aydoğmuş, Kavaklı grup yolu, Uğurlu, Hacıdemirci ve Alapınar köylerinde sel, yaka selleri meydana geldi. Köy yollarında yaşanan heyelanlar dolayısıyla köprü menfez bağlantılarına büyük zarar gördü.  İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ile Devlet Su İşleri (DSİ) ve Karayolları ekipleri  heyelanlar dolayısıyla zarar gören ve kapanan köy yollarında birlikte yol açma çalışmaları başlattı. Çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Bölgede AFAD, İl Özel İdaresi, DSİ, Karayolları, Kaymakamlık ve Belediye ekiplerinin teyakkuz haline geçerek  sel afetinin en az hasarla atlatılması için gereken çalışmalar başlatıldı.
VALİ BÖLGEDE İNCELEMERDE BULUNDU
İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun yaptığı açıklamda, “Sayın Valimiz Nusret Dirim'in Koordinesinde Kurucaşile İlçemizde Yaşanan Yaka Seli Sonrasında Oluşan Hasarlı Alanlarda İncelemelerde Bulunduk. İlçede Hayatın Normala Dönebilmesi İçin Kara Yolları ,Dsi Ve Özel İdare Ekiplerinin Ortaklaşa Çalışmaları Aralıksız Devam Etmektedir Yaşanan Bu Sıkıntıların Bir Daha Yaşanmamasını Diliyor Ve Vatandaşlarımıza Ve İlçemize Tekrar Geçmiş Olsun Temennisinde Bulunuyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme