Kulede gergin anlar, ipi boynuna geçirdi

Bu akşam kendimi asacağım, tek sorumlusu Mehmet Hattat…

Bir haftadır 80 metre yükseklikteki kulede alın teri olan alacakları için eylem yapan işçi sesini duyuramayınca isyan ederken intihar edeceğini duyurdu.
Kuledeki eylemde 7 Gün bitti
HEMA A.Ş.’nin taşeron firması DENFA’ya bağlı çalışan ve 105 günlük ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle Tarlaağzı HEMA-1 kuyusunda 80 metrelik kulede eylem başlatan Vedat Suna, 7 gündür eylemine devam ediyor.
 
TEK SORUMLU HATTAT
 
80 metrelik vinç kulesinde tek başına eylemini 7 gündür sürdüren Vedat Suna yaptığı yayınlarla sesini duyuramayınca intihar edeceğini söyledi. Kuleden yaptığı en son canlı yayınında Suna yetkililerden hiçbir olumlu cevap gelmediğini ifade ederek iple kendini asarak intihar edeceğini duyurdu.
Suna çektiği videoda, “8 gündür buradayım.  Soğukta, yağmurda, rüzgârda sesimi duyan olmadı, artık yoruldum. Bu akşam kendimi iple direğe asacağım. Yetkililere sesleniyorum. Madem bu zamana sesimi duymadınız, bakalım öldüğüm zaman duyacak mısınız? Hepiniz vebal altında kalın, vicdan azabından ölün” diyerek veryansın etti.
 
Hema şirketinin sahibi Mehmet Hattat’ın bu çağrıya kulak asıp asmayacağı, işçileri mağdur etmeye devam edip etmeyeceği merak konusu olurken halkın büyük tepkisini çekiyor.

 

 

Bakmadan Geçme