Kozcağız İlçe olsun pankartı büyük ses getirdi

Ak Parti kongresinde 'Kozcağız ilçe olsun' yazılı pankartın indirilmesi tepkilere neden olurken vatandaş Milletvekilinden somut adım atarak önerge vermesini bekliyor.

Ak Parti Bartın 6. Olağan kongresinde Başbakan Binali Yıldırım’ın gelmesini fırsat bilen Kozcağızlılar, “Sayın Başbakanımız Hoşgeldiniz, Ak Partimizin kalesi, Bartın’ın ilçelerinden büyük beldesi Kozcağız İlçe Olsun” yazılı pankartının kaldırılması tepkilere yol açtı.
Kozcağızlılar Milletvekili Yılmaz Tunç’tan ilçelik konusunu meclise taşımasını ve önerge vermesini bekliyor.

Pankartın kaldırılmasının ardından Milletvekili Yılmaz Tunç, İl başkanı Turhan Kalaycı ve Belediye Başkanı Mustafa Karaman açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Tunç: “Kozcağız ilçe olmayı hak ediyor”

Ak Parti olarak bugüne kadar halkımızı hiçbir zaman yanıltmadık yapamayacağımız işlerin sözünü vermedik. Kozcağız’ın ilçe olmasını, ilçeyi hak ettiğini, yaptığımız büyük yatırımlarla çoğu ilçede hatta ilde olmayan hizmetlere kavuştuğunu hep söyledik, ilçe olması için elimizden gelen gayreti gösteririz dedik. Bugüne kadar da ilgili mercilere durumu her fırsatta ilettik ve bu konuda netleşmiş bir durum olmadığı İçin “söz veriyoruz” demek bizim tarzımız değil. Çünkü söz verdiğimiz zaman mutlaka o işin gerçekleşmesi gerekir, gerçekleşmediğinde halkımızın güvenini yitiririz, ama gerçekleşmesi için de mücadelemizi sürdürürüz.

Geçmişte nice sözler verip te sözlerini yerine getirmeyenleri milletimiz çoktan unuttu, o nedenle KOZCAĞIZ’A unutulmaz eserlerle damgamızı vurduk hassasiyetinizi anlıyorum KOZCAĞIZ’ı seviyorum.

İyi niyetleri ile yorum yapanları kastetmiyorum, arada yorum yazan bir avuç azınlıktan bahsediyorum, halkı onlar temsil etmiyor. Kozcağız halkıyla biz hep beraber olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Tabi siyaseten Kozcağız birilerini korkutuyor. Kozcağızlı vatandaşlarımız hep Türkiye’ye Ak partiye sahip çıktı. 2019 seçimlerinde yine sahip çıkacağından korkup endişe ettikleri için bu tür atraksiyonlarla Kozcağız Halkını etkileyebileceklerini zannediyorlar ama nafile. Kozcağız için eser üzerine eser koymaya devam edeceğiz inşallah.

KALAYCI: DURUMU BAŞBAKANIMIZA ANLATTIM

Ak Pati İl Başkanı Turhan Kalaycı, Kozcağız’ın ilçe olmak istediğini Başbakan Binali Yıldırım’a anlattığını söylerek şu açıklamalarda bulundu;

“Pankartı asmak için iki gün önce gelen koruma ekibine sorduk, asabilirsiniz dediler. En son Başbakanlıktan gelen yetkililer kaldırtmışlar. Beni aradı Murşit başkan olayı anlattım. Ama sn. Başbakanımıza durumu birinci ağızdan anlattım ve çalışmasını yapalım ona göre karar verelim. Belediye Başkanımız Mustafa Bey de durumu biliyor. Kozcağız hizmetlerin en iyisini hakeden bir Beldemiz inşallah önümüzdeki süreçte Kozcağız ilçesi yazdırırız.”

Karaman: “Çalışmalara devam edeceğiz”

Belediye Başkanı Mustafa Karaman, yaptığı açıklamada, il başkanımız sayın Turhan KALAYCI ile görüştüm. Kendisi Başbakanımız sayın Binali YILDIRIM'a kongre öncesi Kozcağızımızın ilçe olması talebimizi bizzat ilettiğini ve sayın Başbakanımızın da "inceleyelim, karar verelim" dediğini aktardı. Konu ile ilgili önümüzdeki günlerde ortak akılla bir çalışma yürüteceğiz” dedi.

 

Bakmadan Geçme