Kozcağız ilçe olmak için kararlı

30 yıldır ilçe olmak için bekleyen Kozcağızlılar her yere afiş ve brandalar asarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Bartın’ın 3 ilçesinden büyük olan ve merkezden sonra en fazla nüfusa sahip olan Kozcağız Beldesi yeni çıkacak olan bütünşehir uygulaması öncesinde ilçe olmak için kolları sıvadı.
Bartın’ın bu haliyle bütün şehir olması durumunda köyleri ile birlikte 30 bin nüfusa sahip Kozcağız’ın köy statüsüne düşeceğini belirten Kozcağızlılar ilçe olmak için büyük bir çalışma başlattı.
Belediye Başkanı Mustafa Karaman, bir yandan Ankara’ya çıkarma yaparken, Kozcağızlılar sosyal medyada “Kozcağız  Merkez İlçe Platformu” kurarak seslerini duyurmaya çalışıyor.
Çalışmalarına hızla devam eden Kozcağız ilçe platformu, “30 yıllık hayalimiz gerçek olsun, Kozcağız ilçe olsun” yazılı branda bastırarak belde girişlerine ve köylere astılar.
KONGREDE PANKART KRİZ YAŞANMIŞTI
Ak Parti kongresinde “Kozcağız ilçe olsun” yazılı pankartın indirilmesi tepkilere neden olurken Kozcağızlılar Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın ilçe olmak için kanun teklifi vermesinin ardından gözler Yılmaz Tunç’ çevrilmiş durumda.
Kozcağızlılar’ın, “Sayın Başbakanımız Hoşgeldiniz, Ak Partimizin kalesi, Bartın’ın ilçelerinden büyük beldesi Kozcağız İlçe Olsun” yazılı pankartının kaldırılması tepkilere yol açmıştı.
YILMAZ TUNÇ'UN KANUN TEKLİFİ VERMESİ BEKLENİYOR
Kozcağızlılar Milletvekili Yılmaz Tunç’tan ilçelik konusunu meclise taşımasını ve önerge vermesini bekliyor.
Kozcağız halkı, “Kozcağız çok geliştiği için ilçe olmasından yanayız. Burası hak ediyor ilçe olmayı. O yüzden yürekten ilçe olmayı istiyoruz" diye konuştular.

Bakmadan Geçme