Kozcağız'da Çilek Hasadı Şenliği

Karaman: 'Kozcağız'da turizm atağını başlattık'

İlimiz Kozcağız Beldesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bartın Valiliği, Bartın Valiliği Turizm Proje Grubu ve Kozcağız Belediyesi işbirliğiyle Çilek Hasadı Şenliği düzenlendi.
Kozcağız Beldesi Yenihamidiye Mevkii’ndeki etkinliğe Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa KARAMAN, Uluslararası NLP ve Master Mental Trainer Sabiha Parlardemir, Anturia Arkeoloji ve Sosyal Çevre Etiğim Okulu Kurucusu Dr. Murat YILDIZ ve yöre halkı katıldı.

Yöreye ait yerel ürünlerin yer aldığı kahvaltı ve Bartın yöresine ait halk oyunları gösterisinin sunumu ile başlayan şenlikte Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa KARAMAN “Çilek Hasadı Şenliğini önümüzdeki yıllardan itibaren daha geniş katılımlı bir hale getireceklerini belirterek, Bartın’da çilek tanıtımı ve üretimini teşvik edeceğiz. Daha geniş günlere yayarak, üreticiyi ve tarımı ön plana çıkaran büyük bir etkinlik haline getireceğiz” diye konuştu. 
 
Kozcağız'da turizm atağını başlattık
 
Karaman yaptığı açıklamada, “İlimizde ilk defa Belediyemiz, Valiliğimiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle,
Çilek Hasadı Şenliği düzenledik. Yabancı konuklarımıza, beldemizi tanıttık.
Çilek Hasadı Şenliğini önümüzdeki yıllardan itibaren daha geniş katılımlı bir hale getireceğiz. Bartın’da çilek tanıtımı ve üretimini teşvik edeceğiz. Daha geniş günlere yayarak, üreticiyi ve tarımı ön plana çıkaran büyük bir etkinlik haline getireceğiz. Amasra'ya gelen tur şirketlerini, Kozcağız'da da misafir etmeye başladık.” Dedi.

İlk defa düzenlenen ve yoğun ilgi gören şenlikte katılımcılar, hem etkinliğin keyfini çıkardı hem de kendi çileklerini toplama imkânı buldular. 
Program çilek hasadı ve tarihi değirmen ziyareti ile sona erdi.
 
 

Bakmadan Geçme